Gemeente Woudrichem

Voorbereidingen CJG Land van Heusden en Altena in volle gang

Drie gemeenten al van start met gratis Steunpunt Opvoeding

Â

In 2011 moet iedere gemeente in Nederland voorzien zijn van een Centrum voor Jeugd en Gezin. De voorbereidingen voor het CJG Land van Heusden en Altena zijn in volle gang. De gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg zijn met de voorloper Steunpunt Opvoeding deze ontwikkeling al een stap vooruit.

Â

Het gezamenlijk steunpunt is een initiatief van GGD West-Brabant, het maatschappelijk werk (Juvans en Trema) en Thebe jeugdgezondheidszorg. Op het gratis spreekuur van het Steunpunt Opvoeding kunnen ouders en verzorgers van kinderen van 0 tot 19 jaar terecht met uiteenlopende opvoedvragen. âHoe stel ik goede regels?â, âwaarom speelt hij niet met andere kinderen?â, âwat kan ik doen als mijn kind gepest wordtâ, âwat doe ik met een opstandige puber?â, of âhoe voorkom ik een strijd tijdens het eten?â. Tijdens het opvoeden lopen ouders soms ook tegen andere dingen aan, zoals âWe gaan bijna nooit meer weg, want dan zijn de kinderen zo drukâ¦, âik kom nooit meer aan mijn bezigheden toeâ¦â of âsoms wordt ik zo moe van al het geruzieâ¦â.

Â

Werkwijze Steunpunt Opvoeding
De medewerkers van het spreekuur zoeken samen met ouders naar antwoord op dit soort vragen. Het spreekuur voor opvoedingsvragen is bereikbaar via 0900-8122, daar worden de gegevens en hulpvraag genoteerd waarna een van de medewerkers van het Steunpunt Opvoeding contact opneemt om een afspraak te maken.