Roparunners finishen op zonovergoten Coolsingel

25/05/2010 16:33

Stichting Roparun Evenementen

De negentiende editie van de Roparun is een groot succes geworden. Van de 275 teams volbrachten 271 teams de estafetteloop. Op Tweede Pinksterdag viel hen een groots onthaal ten deel op een zonovergoten Coolsingel in Rotterdam.

De eerste teams vertrokken afgelopen zaterdag om kwart voor vier vanaf Parc La Courneuve, vlak bij Parijs en het laatste team op zondagochtend rond zes uur. De weersomstandigheden waren voortreffelijk, maar in de loop van de zondag liepen de temperaturen zodanig op dat de teams voorzorgsmaatregelen moesten treffen. Vanuit de organisatie werden herhaaldelijk waarschuwingen verspreid om problemen van bijvoorbeeld uitdroging te voorkomen. Op een enkel geval na is er op dat vlak niets noemenswaardigs voorgevallen. De teams bleken goed voorbereid.

Jacco Zanstra, Wedstrijdleider van de Roparun: "Eenmaal richting Rotterdam bleek dat de voorspellingen met betrekking tot de temperaturen in Nederland in een ras tempo naar boven werden bijgesteld. Dat deed ons dan ook besluiten om extra water te verstrekken. Eenmaal op de Coolsingel waren de zware omstandigheden snel vergeten en alle lopers, fietsers en ondersteuners werden op grootse wijze 'binnengehaald' door hun supporters. Team 158 "Tieleman keukens-N. Mijnders runners 1" was het snelste team en legde de afstand van Parijs naar Rotterdam af met een gemiddelde snelheid van 15,68 kilometer per uur. Rond zes uur 's avonds passeerde het laatste team onder ovationeel applaus de finish. Zij waren de 271e 'winnaar' van deze negentiende Roparun."

Door allerlei omstandigheden, zoals geblesseerde lopers, moesten drie teams opgeven (team 50, 106 en 125). Eén team (224) werd door de wedstrijdleiding uitgesloten vanwege onreglementair gedrag.

Op 11 juni aanstaande zal tijdens de traditionele slotavond het totaalbedrag van deze editie van de Roparun worden bekendgemaakt. Henk van der Velde, voorzitter van Stichting Roparun Evenementen: "Alle teams hebben zich het afgelopen jaar ingespannen om geld in te zamelen voor de doelen van de Roparun, namelijk zorg voor mensen met kanker. De verwachting is dat dat weer een enorm bedrag zal worden en daarom wordt er met spanning uitgezien naar de bekendmaking. Zeker is dat het komende jaar weer vele doelen zullen profiteren van de inspanningen van alle teams."

De Roparun is een loopevenement van ruim 520 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". In totaal is er, in de voorgaande achttien edities meer dan 35 miljoen euro bijeengelopen. In 2009 was de opbrengst ruim 4,6 miljoen euro.





http://www.roparun.nl/