GroenLinks

Toekomsttoer in Flevoland

Zaterdag 22 mei 2010, 12:15u -
Toekomsttoer in Flevoland

Zaterdag 21 mei was GroenLinks in Flevoland. Eerst naar Zeewolde, dan naar Lelystad en vervolgens naar de Libelle Zomerweek in Almere. Een prachtige dag om campagne te voeren

GroenLinks wil tijdens de campagne vooral in gesprek gaan mensen. En dat lukte vandaag uitstekend. Het werd duidelijk dat Nederland zich zorgen maakt; over de economie, over de AOW, over zorg, over het onderwijs van hun kinderen.

Op de Libelle Zomerweek bijvoorbeeld werd Femke Halsema geconfronteerd met moeilijke vragen.Hoe kun je (als vrouw) voor je kinderen zorgen én voor je ouders tegelijkertijd gaan werken? Femke Halsema:

Dat is moeilijk nu.Daarom wil GroenLinks EUR300 miljoen investeren in de kinderopvang. Bovendien investeren we in zorgverlof voor je ouders, je partner of voor vrienden. Want we willen dat iedereen werkt, maar dat mag nooit te koste gaan van zorg voor elkaar

Op de zomerweek, maar ook al eerder in Lelystad kwam de vraag: Moet ik straks tot m'n 67e doorwerken?

Dat hangt ervan af. Heb je een zwaar beroep en werk je al vanaf je 18e, kunje met 63 met pensioen. Heb je lang gestudeerd, werk je tot je 67e. Dat is eerlijker voor iedereen. Tegelijkertijd hebben we iedereen nodig. Bijvoorbeeld in de zorg, daar komen we in 2020 honderdduizenden mensen tekort. Daarom willen we zorgen dat iedereen zo lang mogelijk, maar wel naar ieders eigen mogelijheden, blijft werken.