GroenLinks

ToekomstToer in Helmond, Maastricht en Heerlen

Zondag 23 mei 2010, 13:02u -
ToekomstToer in Helmond, Maastricht en Heerlen

Zondag 23 mei bezocht de ToekomstToer Helmond, Maastricht en Heerlen. In de bus zijn vandaag Femke Halsema, Jolande Sap, Bruno Braakhuis, Arjan El Fassed, Hayat Barrahmun en Paul Smeuders mee.

De toer begint in Helmond waar we een picknick hebben in de Kasteeltuin. Er zijn veel mensen gekomen om lekker in de zon te picknicken en vragen te stellen aan de kandidaten. Er zijn vragen over onderwijs, de zorg en groene economie. Het is een prachtige omgeving met een hoop leuke enthousiaste mensen.

Hierna rijden we door naar het Vrijthof in Maastricht. Het Vrijthof is een prachtig groot plein. Hier wordt het podium vlak bij de terrasjes opgezet. Tijdens het opzetten neemt Femke Halsema nog even plaats op een van de terrasjes. Veel mensen stoppen om te kijken wat er gaat gebeuren. Ook hier weer zijn er een hoop mensen gekomen om vragen te stellen aan de kandidaten. Er zijn veel mensen met vragen over onderwijs. Femke Halsema houdt een duidelijk verhaal over hoe de hervormingen die GroenLinks voorstaat, er toe zullen lijden dat er niet bezuinigd hoeft te worden op het onderwijs en er zelfs ruimte over blijft om hier extra in te investeren. Dit betoog wordt met een groot applaus vangen.

De laatste stop is Heerlen. In Heerlen staat een grote groep ons al op te wachten als we aankomen. Ook hier zijn weer veel mensen gekomen om hun vragen te stellen. Er is zelfs iemand gekomen om een, speciaal voor Femke Halsema geschreven, gedicht voor te dragen. Na afloop was er voor iedereen nog volop tijd om alle kandidaten persoonlijk aan te spreken en vragen te stellen.


* Toekomsttoer