Politie Hollands Midden

Rijn- en Veenstreek - Aanhoudingen na alcohol op achter het stuur

Rijn- en Veenstreek, 25-05-2010 o In Rijn-en Veenstreek zijn het afgelopen weekend zes bestuurders aangehouden omdat zij met te veel alcohol op achter het stuur zaten.

Op vrijdag 21 mei reed een 45-jarige man uit Ter Aar slingerend over de weg omstreeks 21:00 uur in Noorden aan de Noordse Dorpsweg. Ook reed hij te hard: 125 km/u, waar 80 km/u is toegestaan. De man werd gevraagd een blaastest te doen en hij blies 585 ug/l. Het wettelijk toegestane maximum is 220 ug/l. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingenomen.

Op vrijdag 21 mei werd in Alphen aan den Rijn een alcoholcontrole gehouden op de Lijsterlaan. Een 23-jarige man uit Leimuiden werd aangehouden omstreeks 23.30 uur. Hij blies 450 ug/l, terwijl voor een beginnende bestuurder 90 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Op zaterdag 22 mei omstreeks 04.00 uur hield de politie een 19-jarige man uit Alphen aan den Rijn op de Witte de Withstraat in Alphen aan den Rijn aan. De man was tegen een boom aangereden. Toen de politie ter plaatse was, werd zij aangesproken door een getuige die verklaarde dat de man op de Wilhelminalaan tegen een geparkeerde auto was aangereden. Een agent ging naar de plek toe en zag inderdaad een beschadigde auto staan, zo was een buitenspiegel afgebroken. De man werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 785 ug/l.

De politie heeft op zaterdag 22 mei omstreeks 23.15 uur in Ter Aar een 34-jarige man uit Rotterdam aangehouden omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur had gezeten. De politie kreeg eerder die avond een melding dat er een bestuurder met vermoedelijk alcohol op reed over de Oostkanaalweg. De politie ging ter plaatse en gaf de man een stopteken. De bestuurder stopte en deed zijn knipperlichten aan, maar gaf weer gas toen de agent uitstapte. Hij reed een camping op, tot het einde van het terrein en sprong de auto uit. De politie wist de man alsnog aan te houden en uit een blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. De man is toen aangehouden. Op het politiebureau blies hij uiteindelijk 865 ug/l.

Een 40-jarige man uit Ter Aar werd op zondag 23 mei omstreeks 02.50 uur aangehouden aan de Oude Nieuwveenseweg in Nieuwveen omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. De politie zag dat hij tijdens het rijden slingerde. Hierop heeft de politie de bestuurder een stopteken gegeven en gevraagd te blazen. Op het politiebureau blies de man uiteindelijk 770 ug/l. Hij krijgt een bekeuring en zijn rijbewijs is ingenomen.

Een 31-jarige man uit Alphen aan den Rijn werd op maandag 24 mei aangehouden omstreeks 00.15 uur aan de President Kennedylaan in Alphen aan den Rijn. De politie zag de man rijden zonder verlichting. De bestuurder werd staande gehouden en uit een blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het politiebureau blies hij 700 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingenomen.