Gemeente Venray


25 mei 2010

Alle projecten voldoen aan de eisen

Leefbaarheidsprojecten krijgen groen licht

De vijf prijswinnaars van de leefbaarheidsprijs van de gemeente Venray kunnen aan de slag. Deze week hebben Burgemeester en Wethouders groen licht gegeven voor de plannen. Elk van de vijf initiatieven om de leefbaarheid te verbeteren krijgt subsidie tot een maximum van EUR 5000,-.

Met het besluit van B & W deze week is het project `leefbaarheidsprijs 2009' afgesloten. Vorig jaar stelde de toenmalige wethouder Elly van Dijck maximaal EUR 25.000,- beschikbaar voor projecten die bijdragen aan een beter leefklimaat in stad, dorp of wijk. In november werden de beste vijf ideeën beloond met een aanmoedigingsbijdrage van EUR 500,- en de inzenders kregen het verzoek het idee uit te werken. Een goede uitwerking kon rekenen op vergoeding van de kosten, tot maximaal EUR 5000,- per project.

Wethouder Patrick van der Broeck is blij dat alle initiatiefnemers hun voorstellen zo gedegen hebben uitgewerkt. "Het zijn stuk voor stuk prima initiatieven die het verdienen om werkelijkheid te worden", meent de wethouder. "Ze kunnen nu aan de slag en ik ben benieuwd naar de voortgang."

Van bazaar tot pannakooi

De vijf winnende projecten zijn: het activiteitenplan voor mensen met een beperking, het inrichten van de buitenruimte bij de Bachflat, een welzijnswebsite voor vrijwilligers, een infobazaar in Brukske, de aanleg van een pannakooi in Heide.

Over een jaar gaan de gemeente en de initiatiefnemers de projecten evalueren.