Radboud Universiteit Nijmegen


ICIS beste Nederlandse informatica-instituut

Datum bericht: 25 mei 2010

Het Nijmeegse Institute for Computing and Information Sciences komt als beste naar voren uit een beoordeling door de landelijke visitatiecommissie van de VSNU. Deze commissie onderzocht de kwaliteit van het onderzoek van de Nederlandse universitaire informatica-instituten.

Het Institute for Computing and Information Sciences (ICIS) van de Radboud Universiteit Nijmegen is een relatief klein instituut - er werken ongeveer 35 onderzoekers. Het instituut concentreert zich op drie duidelijke onderzoeksthema's: methoden voor ontwerp en bouw, digitale veiligheid en intelligente systemen. Dat resulteert in kwaliteit blijkt uit het rapport van de VSNU: geen enkel aspect van het instituut scoort lager dan 4,5 (op een vijf-puntsschaal) en het algemene oordeel is zelfs een vijf.

De visitatiecommissie prijst het instituut om het feit dat er relatief jonge onderzoekers op belangrijke posities werken, dat daar ook vrouwen bij zijn en dat de focus ligt op fundamenteel informaticaonderzoek en minder op toepassingen. De commissie adviseert de universiteit nadrukkelijk te investeren in het ICIS: een tien met een griffel dus.