Ingezonden persbericht


Persbericht

Stadsherstel presenteert het Rondane kwartet

Wat: het Rondane Kwartet speelt Canto Ostinato en Horizon van Simeon ten Holt Waar: De Duif, Prinsengracht 756, Amsterdam
Wanneer: dinsdag 25 mei: Canto Ostinato aanvang 20.15 uur (tijdsduur ± 2 uur) woensdag 26 mei: Horizon, aanvang 20.15 uur (tijdsduur ± 2 uur) Entree: 27,50 / 25,- voor CJP, studenten, 65+ en vrienden Stadsherstel (inclusief één drankje), passe-partout voor beide concerten: 47,50 (inclusief twee drankjes)
Kaartverkoop: 020-520 0090 of zalen@stadsherstel.nl

Stadsherstel Amsterdam presenteert het Rondane Kwartet (voorheen Bergen Kwartet) in De Duif. Het kwartet speelt Canto Ostinato en Horizon van Simeon ten Holt op vier Fazioli-vleugels van Evert Snel Piano's & Vleugels op twee verschillende avonden.

De leden van het Rondane Kwartet hebben veel contact met Simeon ten Holt en worden regelmatig door hem uitgenodigd om zijn muziek te vertolken. Zowel Canto Ostinato als Horizon kunnen gezien worden als werken in uitvoering en vereisen daardoor een grote creatieve inzet van de pianisten. Ondanks de geboden interpretatievrijheden spreekt Simeon ten Holt af en toe zijn persoonlijke voorkeuren uit over bepaalde delen van zijn composities. Het Rondane Kwartet streeft ernaar om een evenwicht te vinden tussen zijn eigen opvattingen en de aanwijzingen van Simeon ten Holt. Ook zoekt het steeds naar nieuwe klanksferen en reageert hiermee op de uitvoeringshistorie van de muziek van Simeon ten Holt.

Het Rondane Kwartet heeft zichzelf als doel gesteld alle composities voor vier vleugels van Simeon ten Holt uit te voeren. Eerder speelde het al Lemniscaat, Meandres en Canto Ostinato in verschillende concertzalen in Nederland. Voor het Rondane Kwartet is het concert in de Duif de eerste uitvoering van Horizon.

Het Rondane Kwartet bestaat uit:
Petra van Oort
Robert Lambermont
Daphne Keune
Laura Sandee

Simeon ten Holt (Bergen, 1923) componeerde Canto Ostinato in de jaren 1977-1979. In 1985 voltooide hij Horizon.

Stadsherstel Amsterdam

Stadsherstel Amsterdam (opgericht in 1956) is de grootste restaurerende organisatie van Nederland en zet zich in voor erfgoed, kunst en cultuur. Stadsherstel is altijd op zoek naar de meest passende (her)bestemming van haar 3 mei 2010





Persbericht

bezit, dat zij onderhoudt, beheert en verhuurt. De restauratieomzet bedraagt gemiddeld 10 miljoen per jaar. Stadsherstel is eigenaar van meer dan 500 panden in en rondom Amsterdam, variërend van woonhuizen tot kerken en industriële monumenten.

De bijzondere panden verhuurt Stadsherstel voor o.a. congressen, lezingen, concerten en huwelijksvoltrekkingen via haar afdeling Exploitatie. De Vereniging Vrienden, met meer dan 2500 leden, ondersteunt al meer dan 25 jaar de restauratiewerkzaamheden van Stadsherstel.

Noot voor de redactie,