Algemene omroepvereniging AVRO

EMBARGO TOT MAANDAG 24 MEI


----------

PERSBERICHT

Hilversum, 21-05-2010

AVRO OPSPORING VERZOCHT DINSDAG 25 MEI


* EMBARGO TOT MAANDAG 24 MEI *

De uitzending van AVRO Opsporing Verzocht van dinsdag 25 mei start in verband met de voorrondes van het Eurovisie Songfestival om 20.30 uur op Nederland 1. In deze uitzending besteden Sipke Jan Bousema en Anniko van Santen, onder voorbehoud van wijzigingen, aandacht aan onderstaande onderwerpen.

Amsterdam: Schietpartij
In de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 april (Goede Vrijdag) schiet een man op een auto die de Stopera parkeergarage aan het Waterlooplein verlaat. In de auto, een donkere Honda Civic, zitten twee jongens die hierbij, wonder boven wonder, niet geraakt worden. Ze hebben ontzettend veel geluk en komen met de schrik vrij, net als al die andere mensen die daar toen liepen en reden.

Rotterdam: Straatroof
Woensdag 4 november 2009, rond 23.45 uur, is een 24-jarige studente in de Rotterdamse wijk Zevenkamp op straat door een man beroofd. De man is haar zeer waarschijnlijk al vanaf metrostation Nieuw Verlaat gevolgd. De vrouw is bang dat hij haar wil verkrachten en verzet zich hevig, waarbij ze flink uithaalt naar zijn gezicht. Hierop slaat de man haar hard in haar gezicht, pakt vervolgens haar tas en rent daarmee weg.

Culemborg: Gewapende overval Plus supermarkt
Zaterdag 6 februari, omstreeks 20.35 uur, overvallen drie gewapende en gemaskerde mannen een filiaal van de Plus supermarkt in Culemborg. Ze dwingen de bedrijfsleider de kluis te openen. Eén van de overvallers overlegt met een ander of ze de bedrijfsleider zullen doodschieten als hij niet opschiet, waarbij een vuurwapen wordt doorgeladen dat daarna zelfs afgaat. Gelukkig wordt er niemand geraakt.

AVRO Televisie, Opsporing verzocht, dinsdag 25 mei om 20.30 uur op Nederland 1.


---