Tweede Kamer der Staten Generaal


---



24 mei 2010

Ed Anker en kleine Jamie Oliver's gaan koken bij Fifteen

Jongeren van jeugdzorginstelling Parlan dromen van een baan als topkok

De ChristenUnie Verkiezingstour gaat dinsdag 25 mei naar Amsterdam voor een bijzonder programma. Kandidaat-Kamerlid Ed Anker gaat met een groep van 15 jongeren van jeugdzorginstelling Parlan uit Heerhugowaard een kookworkshop volgen bij het bekende restaurant Fifteen Amsterdam. Ed Anker: ,,De ChristenUnie vindt dat jongeren topprioriteit moeten zijn in de politiek. Ik geloof in jongeren die een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Fifteen is hét voorbeeld van een bedrijf dat laat zien dat wanneer jongeren een extra kans krijgen zich te ontplooien, je daarmee een topbedrijf kunt zijn, ook als het economisch even wat minder gaat."

Fifteen Amsterdam combineert lekker eten, gastvrijheid en gezelligheid met het opleiden van jongeren tot kok. Jaarlijks geven zij 15 tot 20 jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans. Gebaseerd op het succesvolle Restaurant Fifteen in Londen van de bekende TV-kok Jamie Oliver.

Zeker in deze tijd met een stijgende jeugdwerkloosheid, vindt Fifteen het belangrijk de handen uit de mouwen te steken. Zij inspireren jongeren tot een mooie loopbaan in de restaurantwereld. En dat lukt.

De jongeren worden om 9.30 uur door de ChristenUnie-Verkiezingsbus opgehaald in Heerhugowaard (Parlan, locatie Klaas Groen, Vork 20 Heerhugowaard). Om 11.15 uur wordt de groep verwacht bij Fifteen Amsterdam (Jollemanhof 9, Amsterdam) voor een rondleiding, een kookworkshop en uiteraard een lekker hapje eten. Om 15.00 uur zal de bus weer vertrekken richting Heerhugowaard.

////////////