Imtech NV

Imtech: 31 miljoen euro orders duurzame technologie voor Porsche, Audi en Daimler

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het voor 31 miljoen euro orders heeft ontvangen voor duurzame technologische oplossingen en energietechnologie van Porsche, Audi en Daimler in Duitsland en Hongarije. Naast activiteiten in Europa levert Imtech ook in toenemende mate innovatieve testtechnologie voor de opkomende auto-industrie in het Verre Oosten.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'De automobielindustrie is en blijft een belangrijke motor voor de Duitse economie. Imtech bezit hier een sterke positie als technologiepartner en is onder meer actief met geavanceerde testtechnologie waarmee nieuwe en zuinige automodellen met een lage CO2-uitstoot worden ontwikkeld. Daarnaast worden hightech testfaciliteiten en 'end-to-line' testoplossingen carrosserietests geleverd. Vanuit deze sterke Duitse positie is Imtech in heel Europa actief met de inrichting van energiezuinige productieprocessen. Daarnaast worden vanuit Duitsland deze testfaciliteiten in toenemende mate naar 'nieuwe' autolanden als China, India en Thailand geëxporteerd.'

Energiezuinige upgrading lakhal Porsche, Duitsland Imtech verzorgt in Zuffenhausen in Duitsland de complete technische inrichting van een nieuwe 12.000 m' grote lakhal ('paintshop') voor Porsche. Deze hal gaat aan de hoogst mogelijke energie-efficiency voldoen. Imtech verzorgt de integratie van energievoorzieningen met communicatie- en datatechnologie in de hightech gebouwautomatisering, inclusief ultramoderne oplossingen op het gebied van elektrotechniek en brandveiligheid. Met ondersteuning vanuit eigen innovatieve simulatieprogramma's worden alle delen van technische infrastructuur zodanig op elkaar afgestemd en geoptimaliseerd dat het energieverbruik aanzienlijk wordt gereduceerd. Deze oplossing garandeert een terugverdienmodel van circa twee jaar, waarmee de Imtech-oplossingen voor Porsche economisch haalbaar en interessant zijn.

Duurzame productie- en montagehallen Audi en Daimler, Duitsland en Hongarije In Ingolstadt in Duitsland realiseert Audi een nieuwe carrosserieproductiehal met een vloeroppervlak van 80.000 m', inclusief kantoorruimten. Imtech is verantwoordelijk voor de complete technische infrastructuur met optimale energie-efficiency. Imtech realiseert de 24/7 beschikbare technologie voor het complete productieproces, zoals elektriciteit, verwarming, koeling, stoom, water en alle bijkomende technische gassen. In Kecskemet in Hongarije verzorgt Imtech de technische infrastructuur in een nieuwe montagehal van Daimler.

Hightech testfaciliteiten voor 'nieuwe' autolanden In Duitsland is Imtech één van de sterkste partijen in ontwikkeling en realisatie van geavanceerde testtechnologie. Vanuit een eigen competentiecentrum in Hamburg (UMSI, Umweltsimulation/Prüfstandtechnik) levert Imtech hightech testfaciliteiten en 'end-to-line' testoplossingen aan nagenoeg de complete automotive industrie. Onlangs bestelde Audi een nieuwe multifunctionele testoplossing. De kwaliteit van deze technologie is dusdanig dat deze ook steeds vaker geëxporteerd wordt, bijvoorbeeld naar de snel groeiende auto-industrie in China, Thailand en India.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie