Dura Vermeer Leeuwprijs 2010

Rotterdam-Lombardijen - 25 mei 2010

Project Grond tot mond genomineerd voor de Van der Leeuwprijs 2010

Het project van Grond tot Mond, het eerste initiatief van de Partners for Healthy Cities bestaande uit Dura Vermeer Bouw Rotterdam, woningcorporatie Com o wonen en zorgaanbieder De Stromen Opmaat Groep, is genomineerd voor de Van der Leeuwprijs 2010.

Met dit stadslandbouwproject gaan bewoners uit de wijk in een gezamenlijke moestuin aan de Guido Gezelleweg hun eigen groenten en kruiden verbouwen met als achterliggende gedachte dat als je je ervan bewust bent hoe je eten wordt geproduceerd, het makkelijker is om gezonde keuzes te maken. En het wordt nóg makkelijker als je er zelf bij betrokken bent. Maar voor stadsbewoners is dat niet zo vanzelfsprekend.

Om de herkomst van voeding weer onder de aandacht te brengen en jong én oud aan te sporen gezonder te eten, werd het project in samenwerking met de bewoners van Rotterdam-Lombardijen opgezet.

Van der Leeuwprijs
De Van der Leeuwprijs ontleend zijn naam aan de Van der Leeuwkring. Deze kring bestaat uit Rotterdamse ondernemers die betrokken zijn bij stedelijke ontwikkeling. Vanuit het private opdrachtgeverschap en hun persoonlijk betrokkenheid bij de stad willen zij bijdragen aan een vitale Rotterdamse publieke ruimte. Met de Van der Leeuwprijs spreekt de kring haar waardering uit voor projecten die:

o tot stand komen vanuit privaat initiatief of ondernemerschap o een bijdrage leveren aan het publieke leven
o onontdekte kwaliteiten realiseren of beleefbaar maken o een betekenis hebben die de projecten zelf ontstijgt o waarde creëren voor project en omgeving
o de stad repareren door middel van een fysieke interventie óf o de stad tijdelijk programmeren en animeren.

Op de dag Van der Leeuw op 27 september 2010, wordt de winnaar bekend gemaakt. De verkiezing is te volgen via www.airfoundation.nl.