Persbericht

Norman versterkt portfolio met Data Eraser-software en Degausser

Hoofddorp, 25 mei 2010 - Norman Data Defense Systems breidt zijn portfolio uit met de Norman Eraser Software en Norman Eraser Degausser. De software en Degausser verzekeren gebruikers van een permanente, snelle en milieuvriendelijke vernietiging van data op harde schijven, tapes en andere gegevensdragers.

In de loop der jaren heeft Norman veel unieke en bijzondere pogingen tot datavernietiging voorbij zien komen. Door de ervaring van het bedrijf op het gebied van data recovery, weet Norman ook hoe gevoelige data voor altijd verwijderd moet worden.

Met Norman Eraser Software worden gegevens permanent verwijderd en blijft de harde schijf tegelijkertijd bruikbaar. De schijf wordt één of meerdere keren, afhankelijk van de gebruikte wisstandaard, compleet overschreven zodat de gegevens niet meer terug te halen zijn. Voor thuisgebruikers waarvoor een uitgebreide rapportage en een certificaat van datavernietiging niet van belang zijn, is een gratis, niet gecertificeerde variant te downloaden via ftp://ftp.norman.nl/Eraser4Home/norman_eraser-home_use.ISO.

Een Degausser is een zeer krachtige elektromagneet die gebruikt wordt voor het verwijderen van data van kapotte opslagmedia waarbij software niet voldoet of te traag is. Door de gegevensdragers in de Degausser te zetten, wordt alles op het medium door een magnetisch veld volledig gewist. Hierbij wordt een kracht tot wel 10.000 Gauss in de kern van de harde schijf bereikt. De gegevensdrager, met uitzondering van tape zonder voorgeïnstalleerde servo-data, wordt hierdoor onbruikbaar. Het voordeel van de Norman Eraser Degausser is dat ook de data van defecte harde schijven kan worden verwijderd. De losse componenten kunnen daarna milieuvriendelijk worden gerecycled.

"Er bestaan veel misverstanden over het wissen van data", zegt Marcel Amende, data-specialist bij Norman Data Defense Systems. "Mensen denken nog te vaak dat bestanden deleten of formatteren voldoende is om gegevens voor altijd te verwijderen. Door een gratis, gecertificeerde mogelijkheid tot datavernietiging aan te bieden, willen wij laten zien hoe eenvoudig het is om verlies van gevoelige data te voorkomen."

Norman Eraser is gecertificeerd door CESG Claims Tested Mark (CCTM) en de Noorse nationale veiligheidsdienst (NSM) en wordt aanbevolen door het Duitse Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik.

Kijk voor meer informatie over Norman's eraser-portfolio op http://www.norman-dataerasure.nl/ of bekijk het filmpje op: http://www.youtube.com/watch?v=JbQa67yzq_4


Noot voor redacties