Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vrijwilligers en medewerkers gaan enthousiast in op uitnodiging

Start professionele dijkbewakingsorganisatie met 'De Storm'

Amsterdam, 25 mei 2010 - Zo'n 70 vrijwillige dijkwachten en medewerkers van het waterschap hebben als dank voor hun inzet een uitnodiging gehad om op 25 mei te komen kijken naar een besloten voorstelling van de film "De Storm" in theater De Voorveghter in Hardenberg. Komend stormseizoen staan zij dag en nacht klaar om 300 kilometer waterkering te bewaken. En de animo is groot. Ruim 75 dijkwachten, medewerkers en hun partners hebben zich aangemeld voor dit initiatief van het campagneteam Nederland Leeft Met Water en het waterschap Velt en Vegt. Juist in het stormseizoen zijn de inzet en betrokkenheid van de burgers bij waterveiligheid van groot belang.

Waterveiligheid is speerpunt in de campagne Nederland Leeft Met Water. Juist de actieve betrokkenheid van burgers bij de waterveiligheidprojecten is in de campagne heel belangrijk. Daarom steunt de campagne het initiatief van Waterschap Velt en Vecht om de vrijwilligers en medewerkers met de filmvoorstelling in het zonnetje te zetten.

Volgens Wim Wolthuis, dijkgraaf van het waterschap, mag Zuidoost-Drenthe en Noordoost-Overijssel zich gelukkig prijzen met de inzet van 70 enthousiaste dijkwachten. "In het verleden konden wij al rekenen op de inzet van vrijwilligers. Maar we zijn verheugd dat zij, ook nu we de organisatie verder professionaliseren, hun bijdrage willen blijven leveren. Wij zijn verantwoordelijk voor de waterveiligheid in dit gebied. Maar dat kunnen we niet zonder de inzet van al deze vrijwilligers en medewerkers. We zijn ze daar heel dankbaar voor, en dat laten we met de filmvoorstelling zien."

70 dijkwachten actief tijdens stormseizoen

De dijkwachtorganisatie van het waterschap is verantwoordelijk voor de bewaking van dijken en kaden. Komend stormseizoen kan het waterschap beschikken over circa 70 dijkwachten. Wolthuis: "Dit voorjaar zijn we gestart met een voorlichtingscampagne over de dijkbewakingsorganisatie en over de betekenis van de professionalisering. De eerste resultaten zijn inmiddels zichtbaar: zo'n 35 vrijwilligers hebben een contract getekend. Daarmee onderstrepen zij hun bereidwilligheid om als dijkwacht actief te zijn voor het waterschap. En we verwachten binnenkort nog meer dijkwachten te kunnen verwelkomen!"

Voorafgaand aan de start van het hoogwaterseizoen in oktober, krijgen de dijkwachten speciale opfrisbijeenkomsten en dijkwachtoefeningen. Dan wordt geoefend met de speciale communicatieapparatuur en wordt kennis van de procedures nog eens getest. Meer informatie over de dijkwachtorganisatie is na te lezen op www.veltenvecht.nl

Programma

De dijkwachten en hun partners worden om 19.30 uur verwelkomd in theater De Voorveghter in Hardenberg. Om 20.00 uur zal de dijkgraaf persoonlijk een dankwoord uitspreken. Aansluitend start de film 'De Storm'. Na afloop krijgen de vrijwilligers een leuke attentie van Nederland Leeft Met Water.


- EINDE PERSBERICHT-



Ingezonden persbericht