Nederlandse ledlampen verlichten `Happy Street' op World Expo 2010


BARNEVELD, 20100525 -- Het Nederlandse paviljoen Happy Street op de World Expo 2010 in Shanghai wordt van 1 mei tot en met 31 oktober dit jaar verlicht door ledlampen van Nederlandse makelij. Dagelijks bezoeken tussen de 18.000 en 29.000 bezoekers het Nederlandse paviljoen. Deze aandacht kan zorgen voor een versnelde ontwikkeling en acceptatie van ledtoepassingen in China en op andere plaatsen in de wereld.

In totaal gaat het om 23 lantarenpalen die elk zijn voorzien van 12 Pharox 300 ledlampen van het Nederlandse bedrijf Lemnis Lighting. Volgens Remco Gaastra, CEO van Lemnis Lighting past het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke ledverlichting perfect bij het thema van de Expo `Better City, better life'.

Gaastra: "We zijn heel blij dat de organisatie van de World Expo gekozen heeft voor het gebruik van duurzame leds in de straatverlichting van de Happy Street. Het past bij onze missie om wereldwijd het energieverbruik zo snel mogelijk terug te brengen. De World Expo kan een enorme impuls geven aan de bekendheid en het gebruik van ledverlichting. Dagelijks bezoeken tussen de 18.000 en 29.000 mensen het Nederlandse paviljoen. China is de grootste en snelst groeiende markt in de wereld waar veel kansen liggen voor ledverlichting toepassingen."



Speciaal voor bezoekers van de World Expo ontwikkelde Lemnis een app voor gebruik op de iPhone. Via deze applicatie krijgen bezoekers op het moment dat ze langs een lantarenpaal lopen extra achtergrondinformatie over de gebruikte ledverlichting en de duurzame eigenschappen.



De Happy Street, die bij de opening werd bezocht door Willem Alexander en Maxima, is ontworpen door architect John Körmeling. Het stelt een ideale stad voor die op organische wijze ontstaat langs een handelsroute; een gebied waarin alle facetten van het leven naast elkaar aan bod komen. Met dit ontwerp wil Nederland een voorbeeld zijn van een betere, meer duurzame en meer menselijke stedelijke ontwikkeling.



Over Lemnis Lighting

Lemnis Lighting B.V. is voorloper in energiezuinige verlichtingsoplossingen op basis van led-technologie. Sinds 2006 is Lemnis al actief in de verlichtingsmarkt na de introductie van haar eerste Pharox ledlamp die vandaag de dag bij diverse retailketens te verkrijgen is. Naast een grootschalige uitrol van haar consumenten-, straat- en kasverlichting in Nederland, is Lemnis inmiddels actief op vier continenten op gebied van ontwikkeling, productie en verkoop. Lemnis Lighting heeft kantoren in Nederland, San Francisco, Hong Kong, Singapore en Johannesburg. Lemnis Lighting is een dochteronderneming van Tendris Holding. Tendris initieert, ontwikkelt en investeert in bedrijven die zich toeleggen op marktgestuurde, duurzame en milieuvriendelijke oplossingen.





Ingezonden persbericht