Arrow ECS en Blue Coat tekenen distributieovereenkomst voor Benelux

BRUSSEL en UTRECHT--(BUSINESS WIRE)-- 20100525 --

Arrow Enterprise Computing Solutions, onderdeel van Arrow Electronics Inc. [NYSE: ARW], heeft een strategische overeenkomst bekendgemaakt met Blue Coat Systems Inc. (Nasdaq: BCSI) voor de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse (Benelux) markten.

Conform de overeenkomst zal Arrow ECS de volledige Blue Coat-portefeuille distribueren, inclusief het monitoren van de prestaties van toepassingen, optimalisatie van het wide-area-network (WAN) en veilige Web Gateway-technologieën.

“We zijn opgetogen over de uitbreiding van onze portefeuille met het productassortiment van Blue Coat. Blue Coat is een perfecte aanvulling op Arrow ECS’ portefeuille voor de Benelux, in het bijzonder onze softwarelijnen, zoals Oracle in Nederland – waarvan Arrow ECS de enige distributeur is -- en IBM-softwaremerken zoals Lotus, Tivoli, Rational, Websphere en Information Management in België en Luxemburg”, aldus Bart Van Rheenen, regiodirecteur van de Benelux voor Arrow ECS. “Sterker nog, onze softwareaanbiedingen sluiten naadloos aan, vooral op de applicatieversnelling- en WAN-optimalisatieoplossingen van Blue Coat, waaronder het Packeteer productassortiment dat onlangs is aangekocht door Blue Coat.”

“We zijn blij dat we kunnen voortbouwen op de succesvolle relatie die Arrow ECS wereldwijd heeft met Blue Coat. De ervaring die Arrow ECS heeft opgedaan met het distribueren van Blue Coat in verschillende andere Europese landen zal ons in staat stellen de beste praktijken snel en succesvol in te voeren in de Benelux, zodat onze wederverkopers ervan kunnen profiteren.”

De overeenkomst met Arrow ECS is in lijn met Blue Coats strategie voor het ontwikkelen van haar channel business. Arrow ECS is gekozen als distributeur van Blue Coat op basis van haar ervaring, kennis en professionele diensten die de informatietechnologie-infrastructuur in de Benelux aanvullen.

“We zijn ontzettend blij met Arrow ECS als onze nieuwe distributeur voor de Benelux”, aldus Juergen Ruthotto-Doubek, directeur Channel Sales, Europa, Midden-Oosten en Afrika voor Blue Coat. “Samen met Arrow ECS, zullen we in staat zijn een uitgebreide oplossing voor WAN-optimalisatie en applicatielevering te leveren aan onze klanten en wederverkopers.”

Meer informatie is beschikbaar via www.arrowecs.be of www.arrowecs.nl.

OVER BLUE COAT SYSTEMS

Blue Coat Systems is de technologieleider op het gebied van Application Delivery Networking (ADN). Blue Coat biedt een ADN-infrastructuur die de zichtbaarheid, versnelling en veiligheid biedt die nodig is voor het optimaliseren en beveiligen van de informatiestroom naar elke gebruiker, op elk netwerk, overal. Deze applicatie-intelligentie stelt ondernemingen in staan netwerkinvesteringen nauw te aligneren met de bedrijfseisen, snelle besluitvorming en veilige bedrijfsapplicaties voor een langdurig concurrentievoordeel. Kijk voor meer informatie op: www.bluecoat.com.

OVER ARROW ENTERPRISE COMPUTING SOLUTIONS

Arrow ECS, onderdeel van Arrow Electronics Inc. [NYSE: ARW], biedt ondernemingsbrede en midrange computerproducten, -diensten en -oplossingen aan waardetoevoegende wederverkopers, systeemintegrators en onafhankelijke softwareleveranciers. Arrow ECS, dat is gevestigd in Englewood, Colorado (VS), en vestigingen heeft in 26 landen, koppelt haar klanten aan de belangrijkste technologieleveranciers van de wereld. Arrow ECS heeft in 2009 een wereldwijde verkoop van ondernemingsbrede computeroplossingen bekendgemaakt van $4,9 miljard. Kijk voor meer informatie op: ecs.arrow.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Arrow ECS
Dawn Small, 303-824-4188
Communications Manager
dsmall@arrow.com
of
Anne Duchesne, +32 (0)2 663 49 13
Marketing Manager, Benelux
anne.duchesne@arrowecs.be