Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 mei 2010

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Controle 'restalcohol'

Fleringen / Deurningen

Zes bestuurders werden aangehouden omdat zij vanochtend (nog) onder invloed van alcohol verkeerden.

Politie Twente controleerde samen met medewerkers van de Koninklijke Marechaussee vanmorgen op de Jan van Arkelweg in Fleringen en op de Hengelosestraat in Deurningen op het gebruik van alcohol. De controle begon om 05.30 uur en duurde tot 08.30 uur.

Nóg onder invloed!
Zorgelijk is dat zes automobilisten nog onder invloed van alcohol waren en deelnamen aan het verkeer. De promillages varieerden tussen 0,40 promille (beginnend bestuurder) en 1,29 promille. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook zaten veel bestuurders tegen de maximale grens aan. En waren enkele bestuurders zichtbaar geschrokken en niet overtuigd van zichzelf of ze wel alweer mochten rijden.

De politie Twente wil met deze controles de bestuurders bewust maken van het gevaar van restalcohol. De lever doet er 1 à 1,5 uur over om een standaard glas alcohol af te breken. De bestuurder is zich in de meeste gevallen hier niet van bewust. Het drinken van drie glazen alcohol verhoogt het ongevalrisico met 100%. De controlerende agenten constateerden op de mobiele alcoholtester ook diverse indicaties op het gebruik van alcohol. Deze bestuurders overschreden echter niet het strafbare limiet. Het verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 0,5 promille bedraagt, bij een beginnend bestuurder 0,2 promille.

De politie Twente blijft deze controles in de toekomst uitvoeren om de verkeersveiligheid te vergroten.

---- --