Hulpverlening Gelderland Midden

Harskamp

TBC onderzoek in de Stolpe in Harskamp

In het verzorgingshuis de Stolpe in de Harskamp is bij 2 medewerkers gesloten TBC vastgesteld. Deze vorm van TBC is niet besmettelijk. Wel is het noodzakelijk verder onderzoek te doen onder de medewerkers, vrijwilligers en bewoners. Door de opsporing van geïnfecteerde personen kan voorkomen worden dat deze mensen ziek worden. Ook wordt met dit onderzoek getracht de bron van de besmetting te achterhalen.

Met de welwillende medewerking van de Stolpe start de GGD van Hulpverlening Gelderland Midden eind mei het verdere onderzoek onder de medewerkers, vrijwilligers en de bewoners van de Stolpe. Hiervoor ontvangen zij een schriftelijke uitnodiging. Eind juni kan uitsluitsel worden gegeven of er nog meer mensen besmet zijn.

De huisartsen van de bewoners zijn inmiddels door de GGD geïnformeerd en zijn gevraagd alert te zijn op de symptomen van TBC. Dit zijn onder andere: langer dan drie weken hoesten, nachtzweten, afvallen en moeheid.

Nadere informatie over TBC is te vinden op www. Hulpverleninggelderlandmidden.nl of www.tuberculose.nl

Bewoners en medewerkers met vragen kunnen bellen met 026 377 3344 en vragen naar een medewerker van de afdeling tuberculose.