Ingezonden persbericht


Persbericht

Haarlem, 25 mei 2010

Bijbel nu ook als e-book verkrijgbaar

Haarlem - In 1455 drukte Johann Gutenberg de eerste bijbbel op papier. Vanaf vandaag is de bijbel via de christelijke lifestyle webshop Yssa.nl ook als e-Bijbel (als digitaal boek dus) te koop. Wie straks gewapend met meerdere bijbelvertalingen naar de kerk wil, hoeft alleen een e-reader, i-Pad of iPhone mee te nemen.

'De e-Bijbel is beschikbaar in een aantal Nederlandse vertalingen. Sommigen in statige taal, anderen in spreektaal. We hebben de belangrijksten in onze downloadwinkel staan', vertelt Dave van der Oest van webshop Yssa. 'Een groot voordeel van de e-Bijbels is dat je er razendsnel in kunt navigeren. Ook kun je eenvoudig verschillende vertalingen raadplegen zodat je makkelijk kunt zien wat het verschil is tussen een vertaling die dicht bij de oorspronkelijke taal blijft en een vertaling in meer hedendaags Nederlands. Daarnaast kun je met veel e-readers ook aantekeningen in je e-Bijbel maken, wat natuurlijk prettig is voor het houden van bijbelstudies.'

Het aanbod van christelijke e-books neemt de laatste tijd snel toe. 'Het zal niet lang meer duren voordat je ook een concordantie of bijvoorbeeld een bijbelcommentaar als e-book kunt kopen. Stel je voor: dan luister je straks naar de preek en kijk je meteen wat een bijbelcommentaar van de preektekst zegt', aldus een enthousiaste Van der Oest.

De e-Bijbels hebben geen kopieerbeveiliging maar zijn voorzien van een digitaal watermerk. Kopiëren naar een andere e-reader is dan ook geen probleem. Wel blijft de naam van de eerste eigenaar in elke kopie zichtbaar. De introductie van de e-Bijbel valt samen met de opkomst van christelijke e-boeken. Het aanbod ligt nu rond de honderd titels, maar het groeit dagelijks. Van der Oest: 'We merken dat de christelijke markt in beweging is. Zowel uitgevers, als online aanbieders zijn druk bezig met het voorbereiden van nieuwe digitale uitgaves.' Meer informatie is te vinden op www.yssa.nl.

Over Yssa.nl:
Webshop Yssa.nl levert alles voor de christelijke levensstijl. Van gospel- tot kerkmuziek, maar ook kleding, gifts, films, boeken en e-boeken. Wat Yssa.nl onderscheidt is het brede aanbod en de heldere, verantwoorde afbakening. Naast de webshop is er ook Yssa-vandaag dat dagelijkse diensten biedt zoals overdenkingen, christelijke quotes, e-cards plaatjes en filmtrailers.



Ingezonden persbericht