Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Thuis uitgaan' wint aan populariteit
Feestjes thuis als alternatief voor uitgaan spreken steeds meer aan

Groningen, 25 mei 2010 - Het bezoeken en organiseren van feestjes thuis, als alternatief voor het café of de club, stijgt verder in populariteit. Circa de helft van de Nederlanders tussen de 20 en 40 jaar geeft aan minder uit te gaan dan twee jaar geleden. Meer dan de helft zegt steeds vaker feestjes thuis te bezoeken in plaats van uit te gaan. Grootste voordelen van thuisfeestjes ten opzichte van uitgaan zijn gezelligheid en de kosten. Dit blijkt uit onderzoek van Royalty Hooghoudt, het nieuwe merk voor cocktail- en mixdranken van Hooghoudt, onder 1000 Nederlanders tussen de 20 en 40 jaar.

Voordelen: goedkoper, gezelliger en betere kwaliteit Als voornaamste voordelen van feestjes thuis noemen de jongvolwassenen dat het goedkoper en gezelliger is, en dat de drankjes en hapjes doorgaans beter verzorgd zijn. Maar ook geeft bijvoorbeeld 36% van de respondenten aan dat er meer rekening met elkaar wordt gehouden. Andere voordelen die veel worden genoemd zijn dat er dan alleen gelijkgestemden bij elkaar zijn en dat het veiliger is. Dat je rekening moet houden met de buren wordt als voornaamste nadeel genoemd. Ongeveer 55% noemt ook als nadeel dat de kans om nieuwe mensen te ontmoeten kleiner is. Andere nadelen die worden genoemd zijn onder meer de eventuele schade aan woonruimte en dat er vaak geen of minder mogelijkheid is om te dansen.

Meest favoriete drankjes
Bier, fris en wijn gaan als favoriete drankjes voor feestjes thuis redelijk gelijk op. Meer dan eenderde van de Nederlanders tussen de 20 en 40 jaar noemt mixdrankjes/cocktails als favoriete drankje. Wodka is inmiddels net iets populairder dan champagne of prosecco.

Over het onderzoek
Het onderzoek is in mei 2010 in opdracht van Royalty Hooghoudt uitgevoerd door onderzoeksbureau Panelwizard onder een groep van 1000 Nederlanders, mannen en vrouwen tussen de 20 en 40 jaar.

Hooghoudt
Hooghoudt is al meer dan 120 jaar een echt Hollands familiebedrijf. Het bedrijf is sinds de oprichting in 1888 in handen van de 4e generatie en draagt sinds 1988 het predikaat 'Hofleverancier'. Hooghoudt behoort tot de top drie van nationale distilleerderijen en is nummer 1 in binnenlands gedistilleerd. In haar Jonge Dúbbele graanjenever, Kalmoes Beerenburg, Fruitlikeuren en overige Hooghoudt-producten zijn de recepturen nog 100% authentiek.


---