KNHS

Figuranten en Rakkers voor Pennys Shadow benoemd! 25 mei 2010
100525rakker

1 | 2 | 3 | 4

Op zaterdag 22 mei stond het KNHS-centrum in het teken van een echte filmcastingdag. Ruim 400 kinderen en 500 ponys kwamen deze succesvolle dag naar Ermelo om geselecteerd te worden voor een felbegeerde rol in de paardenfilm Pennys Shadow. De jury bestond naast regisseur Steven de Jong uit de bekende instructeur Lammert Haanstra en Anneke Smit-Tuijnman, uitgever van het maandblad Penny.

Zeven figuranten
Het was maar liefst tweeëntwintig graden toen de jury zich over twee rijbakken verdeelde om hier vervolgens de vierhonderd mogelijke figuranten met hun paarden te beoordelen. De gespannen deelnemers kwamen in groepen van ongeveer tien ruiters in de baan in om hun rijkunsten te vertonen en vooral de jury duidelijk te maken dat zij hun paard prima onder controle hadden.
De meest prachtige paarden kwamen voorbij; van Andalusiërs tot Tinkers, van Shetlanders tot Friezen, van Appaloosas tot Haflingers. Ieder paard vormde duidelijk een eenheid met zijn of haar baasje. Uit de eerste selectie kwamen achtentwintig amazones en twee ruiters naar voren die in de buitenbak door Lammert Haanstra werden gecoacht, waardoor iedereen in seconden zelfverzekerd en wedstrijdwaardig werd. Uiteindelijk werden zeven combinaties tot edelfigurant benoemd: figurant met een paar zinnetjes tekst!

* Claudia de Jong met Shoeby

* Felicia Garcia met Bobby Dazzler

* Daphne de Vries met Dewi

* Elynne Keizer met Dikkertje Dap

* Jesse Drent met Andorra

* Lucy van Werkhoven met Indy

* Renee Cardinaals met Jentle

Drie Rakkertjes
Ook de massaal toegestroomde Rakkertjes voor de Pennys Shadow castingdag maakten het de jury niet gemakkelijk tijdens de Pennys Shadow castingdag!

Maar liefst tachtig Rakkers presenteerden zich in de ochtend van de castingdag aan de vakkundige jury. Zwarte Rakkers, maar ook voskleurige, bonte, witte en zelfs gestippelde! Meteen werd duidelijk dat een Rakker niet perse de zwarte kleur moest hebben om de draak uit te kunnen hangen. Sommige ponys wisten de weg naar de uitgang feilloos te vinden, kenden hun bekende trucjes ineens niet meer, trokken aan hun baasje haar bodywarmer en gingen uitgebreid plassen voor de jury.
Met moeite koos de jury vijftien kansmakers voor de Rakker hoofdrol uit voor de finale, die in de middag op het buitenterrein plaatsvond. In een uitdagend parcours moest Rakker tonen dat hij koelbloedig en stoer was en dat waren ze allemaal!
Waarom dan voor maar één Rakker kiezen, dacht de jury. Drie dappere en bijzonder fotogenieke Shetlandertjes werden tot Rakker benoemd: Malle, voorgebracht door Willard Leeuwis, Leo van Emily Mensink en de bonte hengst Concerto van Linsey Neelen.

Castingdag op TV
Diverse omroepen besteedden aandacht aan deze bijzonder geslaagde castingdag op het KNHS-centrum in Ermelo. Ga gauw naar paardensport.tv van de KNHS om de uitzendingen van onder andere TV Gelderland, het Jeugdjournaal en SBS6 te bekijken!