Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Vrijwilligersdiner 27 mei

Op donderdag 27 mei biedt het bestuur van de deelgemeente IJsselmonde vrijwilligers uit de deelgemeente een diner aan als blijk van waardering. Vele mensen leveren op vrijwillige basis, onverplicht en onbetaald, een belangrijke bijdrage aan het welzijn van andere mensen en/of hun maatschappelijke leefomgeving. Het gaat bijvoorbeeld om vrijwilligers in besturen van bewonerscommissies en zorginstellingen, maar ook om mensen die zieke kinderen een leuke dag uit bezorgen, coaches van voetbalteams en initiatiefnemers van allerlei maatschappelijke initiatieven.

Ruim 80 vrijwilligers die een gezicht geven aan deze grote verscheidenheid, krijgen 27 mei een gezellige avond aangeboden, met een heerlijke buffetmaaltijd. Ook voor leuke muziek wordt gezorgd. Zij kunnen tijdens het diner kennis maken met andere vrijwilligers en van gedachten wisselen met bestuurders van de deelgemeente IJsselmonde.

Deelgemeentelijk compliment
De maaltijd wordt onderbroken voor de uitreiking van het Deelgemeentelijk Compliment voor de meest inspirerende vrijwilligersorganisatie in de deelgemeente IJsselmonde. Vrijwilligersorganisaties die deelnemen aan het diner hebben andere organisaties voor kunnen dragen. Een jury, bestaande uit leden van de deelraad kiest binnenkort drie genomineerden. De aanwezige vrijwilligers bepalen door middel van het uitbrengen van hun stem wie het Deelgemeentelijk Compliment krijgt.

Wet maatschappelijke ondersteuning
Het vrijwilligersdiner sluit aan bij de Kadernota Welzijn van de deelgemeente. Wel zijn of niet zijn, dat is de vraag, heet deze nota die ingaat op het belang van sociale netwerken. Deze nota is de IJsselmondse vertaling van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze wet stimuleert iedere burger zo lang en zo veel mogelijk mee te doen in de samenleving. Hierbij spelen vrijwilligers een belangrijke rol. Dankzij hen wordt de Wmo in IJsselmonde succesvol in de praktijk gebracht. En een diner voor deze groep actieve bewoners is een welverdiende pluim.