Gemeente Dongeradeel


Bestemmingsplan 'Buten de Bolwurken' vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Dongeradeel maken bekend dat de gemeenteraad op 8 april 2010 het bestemmingsplan 'Buten de bolwurken' gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan, met bijbehorend raadsbesluit, ligt voor iedereen ter inzage van 27 mei 2010 tot en met 7 juli 2010.

Het plangebied beslaat Dokkum en directe omgeving, uitgezonderd de binnenstad. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp zoals dat voor iedereen ter inzage heeft gelegen. Deze wijzigingen bestaan deels uit overgenomen zienswijzen en deels uit veranderingen die de gemeenteraad op eigen initiatief heeft aangebracht (ambtshalve wijzigingen). De wijzigingen hebben onder andere betrekking op gewijzigde bestemmingen, toegevoegde of verwijderde aanduidingen, toevoeging/uitbreiding bouwvlakken, vervallen van een bestemming en gewijzigde regels. Een lijst van alle aangebrachte wijzigingen ligt samen met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage.

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de lijst met aangebrachte wijzigingen liggen voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis (balie Bouwzaken), aan de Koningstraat 13 te Dokkum. U kunt dit |>bestemmingsplan en de bijbehorende documenten ook op deze website raadplegen. Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt enkele dagen na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuurrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking voordat over dit verzoek is beslist.

Nieuwsbrief

Wilt u eenmaal per maand het laatste nieuws van de gemeente Dongeradeel in uw mailbox?
Klik dan |> hier om u aan de melden voor de nieuwsbrief .