Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leeuwarden, 27 mei 2010

Fries StraatFestival: gastvrij en milieubewust, statiegeld glazen

Het Fries StraatFestival werkt ook dit jaar, in tegenstelling tot vele andere festivals in Leeuwarden met hardplastic glazen met statiegeld op alle evenemententerreinen. Zo probeert het Fries StraatFestival de afvalberg in de stad te verkleinen en alle speellocaties zoveel mogelijk schoon en toegankelijk te houden. Op deze manier draagt het Festival bij aan een beter milieu en een schonere binnenstad, wel zo gastvrij!

Het statiegeld systeem betekent dat wanneer je tijdens het Fries StraatFestival een drankje haalt, daarvoor betaald moet worden. Bovenop de prijs van het drankje komt ¤ 1,- voor het statiegeld glas. Als het drankje op is kan het glas weer teruggebracht worden en wordt de ¤ 1,- weer retour gegeven. Of er wordt een nieuw drankje besteld en dan wordt de vieze beker omgeruild voor een nieuwe schone beker.

Dit jaar worden de hardplastic bekers met statiegeldsysteem geregeld in samenwerking met de Stichting Greencups uit Amsterdam. Zij hebben ervaring in het gebruik van hardplastic statiegeld glazen bij grote evenementen en zullen dat tijdens het festival ook in Leeuwarden gaan realiseren.




Ingezonden persbericht