Ingezonden persbericht

Opening tweede serie TOP's in het Groene Hart

Op donderdag 27 mei a.s. wordt in Hoornaar de tweede serie TOP's van het Groene Hart geopend. De afkorting TOP staat voor Toeristisch Overstap Punt. Dit is een startpunt voor fietsers en wandelaars die het Groene Hart willen verkennen. De TOP's zijn goed bereikbaar per auto, beschikken over voldoende parkeergelegenheid, zijn gelegen nabij horeca en nabij bewegwijzerde fiets- en wandelroutes.

De openingshandeling wordt verricht door gedeputeerde Martin van Engelshoven-Huls, wethouder Wout de Jong van de gemeente Giessenlanden, burgemeester Huub van der Meer van gemeente Zederik en wethouder Trix van der Torren van gemeente Gorinchem. Met de TOP in Hoornaar worden symbolisch ook een TOP in Ameide en een TOP in Gorinchem geopend.

Uitbreiding van het netwerk
Met de TOP's van Hoornaar, Ameide en Gorinchem is de eerste uitbreiding van het netwerk van TOP's in het Groene Hart gerealiseerd. Er zijn in april van dit jaar reeds drie TOP's gerealiseerd in Nieuwkoop, Nieuwpoort en Roelofarendsveen. Op 16 april is dit feestelijk gevierd en sindsdien wordt er enthousiast gebruik gemaakt van de TOP's door fietsers en wandelaars. In de loop van 2010 en 2011 zullen er in het Groene Hart circa 15 TOP's geplaatst worden.

Startpunt voor fietsers en wandelaars
Een TOP is bij uitstek een goed startpunt voor fietsers of wandelaars die van de natuur van het Groene Hart willen genieten. Een TOP is van afstand herkenbaar aan een groene stalen riethalm van 5,5 meter hoog. Bij elke TOP vindt u informatiepanelen waarop de (bewegwijzerde) fiets- en wandelroutes in de omgeving zijn aangegeven. Een TOP ligt altijd bij een parkeerplaats en de route ernaartoe is goed bewegwijzerd door middel van bruine borden.

Samenwerking
De TOP's in het Groene Hart worden geplaatst op initiatief van het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme en in samenwerking met Programmabureau het Groene Hart, het Groene Hart Bureau voor Toerisme, Regio-VVV Zuid-Holland Zuid, de ANWB en het voormalige Rijnstreekberaad. Realisatie van de TOP's is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland en de TOP-gemeenten.

Meer informatie
Voor meer informatie over de TOP's in het Groene Hart kunt u terecht op www.topgroenehart.nl