Dienstenbond CNV

Nieuws

26 mei 2010

Handtekeningenactie Rabobank Noord-Groningen gestart

Zoals u weet is CNV Dienstenbond samen met een collega-vakbond naar uw directie geweest om de komende reorganisatie te bespreken. Wij wilden graag afspraken maken over een collectieve financiële vertrekregeling. Op basis van onze ervaringen bij andere Rabobanken constateren wij dat het niet altijd lukt om medewerkers naar een andere baan te begeleiden waardoor noodgedwongen het dienstverband moet worden verbroken. Ook zien wij vaak dat tussentijds het dienstverband wordt verbroken en mensen met verschillende financiële vertrekpremies de Rabobank verlaten.

Sociaal Statuut
Uw bank wil echter niets van zo'n collectieve regeling weten. Bij andere banken zoals ING sluiten wij echter goede sociale plannen af. Naast van werk-naar-werk-trajecten en plaatsmakersregelingen zitten daar goede vertrekregelingen in verwerkt.
Dit betekent dat een vaste medewerker die niet boventallig is verklaard, vrijwillig plaats kan maken voor een boventallige medewerker. Hij/zij krijgt daarvoor de financiële vertrekregeling en de boventallige medewerker is heel blij deze baan te mogen behouden. Daarbij zijn de vertrekregelingen in de sociaal plannen van andere banken praktisch alleen maar gebaseerd op de oude kantonrechtersformule.

Wij hebben begrepen dat veel collega's toch wel heel graag zo'n aanvulling op het sociaal statuut willen voor de Rabobank Noord-Groningen.

Ter ondersteuning aan deze wens heb ik bijgaand een handtekeningenlijst opgesteld. Bedoeling is dat deze door het bedrijf gaat en dat er zoveel mogelijk handtekeningen onder de collega's worden verzameld.

Dit geldt dan ter ondersteuning aan onze hernieuwde oproep aan de directie om toch tot een aanvullende collectieve regeling met ons te komen. In overleg met uw collega's kunt u bezien hoe dit binnen het bedrijf verspreid wordt. Wij zullen er in ieder geval voor zorgen dat uw werkgever de handtekeningen niet op herkenbaarheid kan napluizen.

Succes, bij vragen en/of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met uw bestuurder Gert-Jan Seffinga. Hij is te bereiken onder telefoonnummer 0512- 583 440 of per e-mail
g.seffinga@remove-this.cnvdibo.nl