Dienstenbond CNV

Nieuws

26 mei 2010

Achmea komt toch met cao-voorstellen

Hoewel Achmea niet met een formele brief cao-voorstellen heeft gedaan zijn er door het concern in reactie op voorstellen van CNV Dienstenbond en collega-vakorganisaties toch voorstellen gedaan.

Achmea wil in werkzekerheid investeren door het faciliteren en bevorderen door sociale innovatie, waarbij het versterken van de dialoog en de volwassen arbeidsverhouding tussen leidinggevende en medewerker essentieel zijn. Het bevorderen van het optimaal gebruik van de tool "mijn loopbaan", het virtueel loopbaancentrum zal speerpunt zijn. Daarnaast wil Achmea afspraken maken over werkervaringsplaatsen voor kwetsbare groepen en stageplaatsen voor jongeren. Voor wat betreft Sociale Innovatie wil Achmea doorgaan met het Platform Sociale Innovatie en daarin alle afspraken n.a.v. de studies, zoals die in de huidige cao zijn afgesproken, concretiseren. Met betrekking tot pensioen wil Achmea de mogelijkheid van doorwerken na pensioengerechtigde leeftijd in de cao opnemen.

Achmea wil een looptijd van 12 tot 18 maanden.
Hoewel er geen percentage genoemd is wil Achmea een loonontwikkeling die rekening houdt met nog steeds onzekere economische ontwikkelingen en noodzakelijk verder financieel herstel van Achmea. Voor degenen die nu een aandelenoptieregeling hebben wil Achmea een winstdelingsregeling afspreken. Achmea wil in deze cao geen afspraak maken over resultaatafhankelijk belonen.

Over loon en looptijd hebben wij nog niet gesproken. Wel is er een zeer uitgebreide discussie geweest over volwassen arbeidsrelatie tussen medewerker en leidinggevenden en vertrouwen van medewerkers in Achmea en hun leidinggevenden.
CNV Dienstenbond en de collega-vakorganisaties constateren dat er in heel wat gevallen nog geen goede dialoog is tussen medewerker en leidinggevende. Leidinggevende laten zich vaak leiden door harde targets en hebben niets met de zogenaamde "zachte" kant van het leidinggeven, waarbij er aandacht is voor de ontwikkeling van de medewerker. Ook kunnen medewerkers onvoldoende rekenen op het adagium "afspraak is afspraak". Ook het medewerkersbetrokkenheidsonderzoek bevestigt dit beeld. Vakorganisaties hebben toegezegd na te denken hoe dit op te lossen. Achmea zal de volgende keer een concreet voorstel doen met betrekking tot pensioen. Op 11 juni 2010 wordt er verder onderhandeld. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl), 023- 56 70 685.

Wilt u meepraten over de cao en andere ontwikkelingen bij Achmea met cnv-collega's, dan kunt u zich ook melden als kaderlid. Ook kunt u een keer ter kennismaking meelopen met een overleg tussen kaderleden en uw bestuurder.