Scouting nederland 100 jaar


Regio evenement 29 mei te Bergeijk

BERGEIJK, 20100215 -- In 2010 bestaat Scouting Nederland 100 jaar. Dat is tijd voor een feestje. Daarom organiseert Scouting Regio Zuidoost Brabant op 29 mei een groot Scouting evenement voor al hun leden op evenemententerrein bij de Kattendans in Bergeijk. Overdag is er een informatie markt en worden er allerlei scouting activiteiten gedaan.

's Avonds is er een groot feest in de feesttent voor alle staf- en kaderleden en mensen die zich bij scouting betrokken voelen.

Over Scouting Regio Zuidoost Brabant
De dorpen in de regio zijn: Bergeijk, Bladel, Budel, Duizel, Eersel, Geldrop, Heeze, Luyksgestel, Maarheeze, Riethoven, Steensel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre.
Regio Zuidoost Brabant ondersteunt alle groepen binnen de regio bij alle zaken die nodig zijn om goed te kunnen functioneren. Dit doen we ondermeer door het verzorgen van trainingen, workshops en het organiseren van regionale activiteiten voor alle speltakken. Hiertoe staan ons een zeer enthousiast trainingteam en verschillende spelteams ter beschikking. Via vertegenwoordiging in onze regioraad, twee maal per jaar, kunnen groepen invloed uitoefenen op het beleid van ons bestuur.

Voor meer informatie www.zuidoost-brabant.nl


Over Scouting Nederland
Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land met 87.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers. Er zijn in Nederland 1100 Scoutinggroepen. Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema's.
Scouting biedt kinderen, ongeacht huidskleur, geloof, beperking, of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. De activiteiten zijn erop gericht dat, naarmate de kinderen ouder worden, de begeleiding afneemt en hun zelfstandigheid toeneemt.
Prinses Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland
Wereldwijd telt Scouting 38 miljoen leden en bestaat al 100 jaar.
Scouting is een vereniging met een missie
Scouting biedt jeugd plezier, uitdaging en structuur
Scouting maakt jongeren maatschappelijk actief
Scouting leert kinderen wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent
Scouting werkt preventief

Voor meer informatie: www.scouting.nl





Ingezonden persbericht