Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Dag van het Park in Heerhugowaard

Publicatiedatum : 6 mei 2010

Op 30 mei aanstaande organiseert de gemeente Heerhugowaard in samenwerking met ondernemers en organisaties het gratis evenement Dag van het Park. Van 12.00 - 21.00 uur zijn er in het Huygendijkbos in het Park van Luna tal van activiteiten op het gebied van muziek, theater, sport en natuur. Ook met kinderen en culinaire liefhebbers is rekening gehouden. Het hoogheemraadschap is aanwezig met een informatiekraam over het water in het Park van Luna/ Stad van de Zon. Hier staan onder andere bakken water met waterdiertjes en -plantjes die kinderen kunnen onderzoeken.

Meld u nu aan voor onze rondleiding door het zuiveringslabyrint

Het hoogheemraadschap organiseert op 30 mei ook een aantal rondwandelingen door het zuiveringslabyrint in de Stad van de Zon. In dit labyrint wordt het water in de Stad van de Zon op een natuurlijke manier gezuiverd. Onze beheerder laat u tijdens de wandeling zien hoe dit proces werkt. De rondleidingen starten op het grasveld bij gemaal Luna, op de kruising van Strand van Luna met de Middenweg (zie kaart). Vertrektijden:

* 12.00 uur

* 13.30 uur

* 15.00 uur

Per wandeling kunnen maximaal 20 personen mee. Als u wilt meewandelen, geeft u zich dan van tevoren op bij Ria Houweling via r.houweling@hhnk.nl of 072-5764403.

Meer informatie over de Dag van het Park in het Park van Luna vindt u hier: www.heerhugowaard.nl/dagvanhetpark.