Gemeente Lelystad

Dag van het Park in Kustpark

Donderdag 27 mei 2010

Lelystad doet zondag 30 mei voor de vijfde keer mee aan de landelijke Dag van het Park. Dit jaar is gekozen voor het Kustpark. Iedereen die van natuur, cultuur, sport en spel en af en toe wat lekkers houdt, is welkom tussen 11.00 en 16.00 uur.

Speciaal gedicht

De Dag van het Park wordt officieel geopend door wethouder Wout Jansen. Stadsdichter Petanak draagt een gedicht voor, dat hij speciaal voor deze gelegenheid heeft geschreven.

Vrij onbekend, maar mooi park

Het Kustpark ligt tussen de woonwijken Punter, Jol en Galjoen. Dit is een vrij onbekend, maar mooi park. Nog nooit waren er tijdens de Dag van het Park zoveel standhouders en nooit was de variatie zo groot. In totaal zijn er zondag 52 deelnemers, zeventien meer dan in 2009.

Activiteiten

Er wordt van alles georganiseerd. Met al uw vragen over de tuin, moestuinieren, kruiden en bijen kunt u in het Kustpark terecht tijdens de Dag van het Park. Verder laat het Flevolandschap de natuur buiten de stad zien en de Bomenstichting informeert over de bomen in en om Lelystad. Op het gebied van kunst wordt er ook het een en ander georganiseerd. Van beeldhouwwerken, houtsnijden en de knipkunst tot aan vogelmaskers en spreekstokken. De roofvogelshow en het schapen drijven is al een traditie geworden en is er dit jaar weer bij. Uiteraard kan er na een uurtje wandelen heerlijk gegeten worden. Van Surinaams en Chinees tot vers gebakken poffertjes en schepijs.

Veel voor kinderen

Het aantal jeugdige bezoekers aan de Dag van het Park is altijd groot. Voor hen is ook van alles georganiseerd. Zij kunnen klimmen op een klimwand van acht meter hoog (met begeleiding), er staat een springkussen, ze kunnen pannavoetballen en abseilen over water.

Op de fiets

Parkeren in de wijken rond het Kustpark is ingewikkeld en het aantal parkeerplaatsen is beperkt. Het wordt daarom aangeraden op de fiets te komen. Tijdens de Dag van het Park moeten de honden in het Kustpark aangelijnd worden. In de buurt van de schapen- en roofvogelshow zijn honden verboden.

---