Vereniging FME-CWM


---

Handelsmissie

Missie naar Kazachstan voor infrastructuur, transport en logistiek

Datum: 13 t/m 18 juni 2010
Locatie: Kazachstan

De Vereniging FME-CWM (FME), Netherlands Airport Technology group (NAT) en NEA organiseren van 13 tot en met 18 juni 2010 een matchmakingmissie naar Kazachstan voor de sectoren infrastructuur, transport en logistiek. De missie wordt in opdracht van NL EVD Internationaal georganiseerd. Deze financiert de activiteit in het kader van het CPA-programma.

Deze missie biedt u de mogelijkheid om tegen bijzonder lage kosten op een professionele wijze de markt in Kazachstan te onderzoeken, te betreden of uw bestaande positie in Kazachstan te versterken. Verder brengen wij uw onderneming bij relevante publieke en private partijen onder de aandacht.

De focus

De Kazachse overheid heeft in 2007 een beleidsplan gelanceerd voor de sectoren infrastructuur, transport en logistiek, het zogenaamde "Strategy of Transport Sector Development up to 2015", waarin als uitgangspunt is geformuleerd dat de ontwikkeling van deze sector in evenwicht moet komen met de economische strategie van de staat. Voor de komende 10 jaar is een budget gereserveerd van USD 26 miljard.

De constructie van infrastructurele werken in de sectoren spoor, weg, stadsvervoer, luchthavens en maritiem transport (pijpleidingen vallen onder het "Program of Development of the Kazakhstani sector of the Caspian Sea). De strategie moet tevens een bijdrage leveren aan het faciliteren van goederenstromen (met name containervervoer) tussen oost en west, gezien de gunstige strategisch geografische locatie van Kazachstan.

Meer specifiek betreffen de investeringen onder meer:
* Aanleg en rehabilitatie van nieuwe wegen en spoorwegen (incl. een nieuwe transcontinentale spoor containerroute met Europese spoorbreedte van 1435 mm).

* ontwikkeling van een productie-en onderhoudsindustrie voor treinstellen.

* Investeringen in het verbeteren van de tariefsystemen.
* Verder ontwikkelen van de luchtvaartsector incl. het promoten van meer competitie en het actief aantrekken van buitenlandse investeringen.

* Ontwikkelen van Multi-modale transportsystemen; ontwikkelen van zeevaart (Kaspische Zee) en binnenvaart.

Voor wie

Deze missie is relevant voor de gehele keten van bedrijven actief in de infrastructuur, logistiek en transport zoals aannemers, projectmanagement- en ingenieursbureaus, de toeleveringsindustrie, OEM's, gespecialiseerde organisaties (keuringsinstituten), relevante zakelijke dienstverlening en de financiële sector. De focus binnen deze doelgroep ligt op publieke infrastructuur (luchthavens, havens,wegen en spoorwegen) en bedrijven die actief zijn in de sectoren transport en logistiek

Profiel van uw onderneming

Op basis van de in Nederland te voeren intakegesprekken zal een profiel van uw onderneming worden samengesteld. Met dit profiel zullen vervolgens geïnteresseerde potentiële afnemers en beslissers in Kazachstan benaderd worden. Daarna zullen business meetings centraal en/of op locatie worden georganiseerd evenals een tweetal seminars en netwerkrecepties.

Voorlopig programma


* 13 juni: vertrek naar Kazachstan/Astana
* 14 juni: aankomst in Astana, briefing door FME en NEA, briefing Ambassade-Economische Afdeling, city tour Astana, diner met ambassadeur en lokaal Nederlands bedrijfsleven
* 15 juni: Ronde Tafel "Infrastructuur, Transport en Logistiek" in samenwerking met het Kazachse ministerie van Transport, incl. lunch, individueel matchmakingprogramma, netwerkreceptie voor lokaal, internationaal en Nederlands bedrijfsleven
* 16 juni: vertrek naar Almaty Airport en bezoek Luchthavenautoriteiten Almaty of bezoek containerterminal, logistiek park en Freight Forwarders Association
* 17 juni: individueel matchmakingprogramma, netwerkreceptie Nederlands Consulaat met lokaal, internationaal en Nederlands bedrijfsleven

* 18 juni: Vertrek naar Amsterdam

Deelname en kosten

U kunt zich tot 23 april 2010 aanmelden via de website van de EVD (weblink volgt op korte termijn).
De intakegesprekken hebben plaats bij FME te Zoetermeer. De kosten bedragen slechts EUR 500,- (excl. btw) per bedrijf. De bijkomende individuele kosten, zoals reis- en verblijfkosten, individueel transport en een eventuele tolk zijn voor eigen rekening.

Annuleringsvoorwaarden

Aanmelding is bindend, tenzij in de voorbereidingsfase blijkt dat er, naar het oordeel van FME, onvoldoende belangstelling of interessante gesprekspartners voor het betrokken bedrijf zijn. Als bedrijven ondanks voldoende relevante belangstelling niet deelnemen aan de matchmaking, worden de werkelijk gemaakte kosten en eventuele financiële consequenties van annulering doorbelast. Bij onvoldoende belangstelling behoudt FME zich het recht voor de matchmaking te annuleren zonder tot enige vorm van schadevergoeding gehouden te zijn.