Gemeente Voorschoten

Jazzfestival

13 juni Piet den Hartog Jazzfestival

jazzfestival2010.jpg Op zondag 13 juni organiseren Muziekschool Wolter, Podium Jong Professionals Jazz en de Vereniging Centrum Horeca Voorschoten wederom het Piet den Hartog Jazzfestival. Het festival wordt om 12.00 uur geopend door burgemeester Staatsen. Er zijn drie locaties, te weten voor Floris V en Het Wapen van Voorschoten, de Blauwe Tram en de laatste voor De Lindeboom en Mas O Menos. Op deze drie podia wisselen de optredens elkaar af.

In de loop van de dag zijn er 13 bands en 89 muzikanten te beluisteren met elk hun eigen muzikale specialiteiten van: Easy listening Bigband Jazz als Archie & the Bunkers brengen tot rauwe blues van LivinBlues Xperience en virtuoze jazzimprovisaties op saxofoon, John Ruocco kwintet (John speelde onder andere met Toots Tieleman) tot de opzwepende percussie van Grupo Zabumba. Om 12.00 uur start het René ten Cate Kwartet gevolgd door Moondog en Funkalishus.

Ook de bands Jazz Alert, Moeras, het Simone Honijk Trio, het Niels Tausk Kwartet, het Koorn Mijer Kwintet en Matou treden op. De toegang is gratis en de horeca heeft de terrassen zondag weer klaar staan.
* 13 juni 2010