Gemeente Amsterdam, stadsdeel nieuwwest


11 juni 2010

---

5e Triatlon Amsterdam Nieuw-West

10 juni 2010

Op zondag 13 juni 2010 vindt voor de vijfde keer de Triatlon Amsterdam Nieuw West plaats in en rond de Sloterplas.

Zo'n 300 atleten gaan in en rondom de Sloterplas zwemmen, fietsen en hardlopen. De wedstrijden starten allemaal in de Sloterplas, zijde Meer en Vaart (Osdorp).

Aan de kade worden allerlei site events georganiseerd, zoals een springkussen, poffertjeskraam, infostand stadsdeel Nieuw-West en verkoopstand van triathlonkleding en -accessoires.

Om 10.15 uur start de eerste wedstrijd voor recreanten en trio-teams. Om 13.00 uur wordt het startschot gegeven door portefeuillehouder sport, Ronald Mauer, voor de licentiehouders en professionals.

Ruim 120 vrijwilligers zetten zich in om er een spectaculair sportevenement van te maken. Kijk voor meer informatie over het programma op www.triatlonnieuwwest.nl

Tijdelijke omleidingen

Zondag 13 juni zijn van 09.00 tot 16.00 uur de volgende wegen afgesloten:

* Cornelis Lelylaan aan de zijde van de Sloterplas
* Meer en Vaart aan de zijde van de Sloterplas tot de President Allendelaan

De tramlijnen 1 en 17 rijden hun normale route, maar de buslijnen 19, 63 en 192 worden omgeleid.

Bereikbaarheid Meer en Oever

Meer en Oever is tijdens de afsluiting niet toegankelijk via Meer en Vaart. Automobilisten kunnen via het Oeverpad, via de parkeerplaats en over het voetgangerspad de President Allendelaan bereiken en vice versa. Bij deze omleiding staan verkeersregelaars.

Hebt u nog vragen over het evenement, kijk dan op www.triatlonnieuwwest.nl of mail naar info@amsterdam-duursport.nl.

Voor vragen over de wegomleidingen kunt u contact opnemen met de heer Matthieu Brakenhoff van stadsdeel Nieuw-West via het centrale telefoonnummer 14020 of e-mail: m.brakenhoff@nieuwwest.amsterdam.nl.