NCRV

Volgspot

Arthur Adam en Nikki in Volgspot

Zondag 13 juni 2010
23.00-01.00 uur
NCRV, Radio 2

Een bomvol Mediacafé deze week. Hijlco Span ontvangt singer-songwriter Arthur Adam. Onlangs verscheen zijn album Awake. Ook te gast is zangeres Nikki. Komende donderdag is zij te zien op het Amsterdamse Java-eiland. Deze week niet één, maar twee kleinkunsttalenten op het Volgspotpodium: Yora Rienstra en Theun Plantinga. Ze liepen al tijden rond met het plan om een duet te zingen en zondagavond is het dan eindelijk zover!

Een goed bewaard geheim, zo wordt singer-songwriter Arthur Adam wel genoemd: bekend in een klein kringetje maar nog niet echt bij het grote publiek. Eerder maakte hij de albums Shhh (2006) en In a cabin with (2007): klein en intiem met liedjes door hem geschreven, gezongen en begeleid op gitaar. Op zijn onlangs verschenen album Awake gooit hij het over een andere boeg: met een band en zelfs strijkers pakt hij dit keer groots uit.

In maart 2008 was Nikki Kerkhof de winnares van de vierde editie van Idols. Intussen heeft ze twee albums gemaakt, een 3FM award voor Beste Nieuwkomer op zak, een operatie aan haar stem achter de rug, een clubtour gedaan en door het hele land op verschillende festivals gestaan. Komende donderdag is ze een van de acts tijdens het concert Because Iâm a girl op Java-eiland in Amsterdam waar ook onder meer Alain Clark en Karin Bloemen te zien zijn.