Gemeente Beek


Rabobank NK Jeugdwielrennen in Beek

Op zondag 13 juni a.s. staat Beek in het teken van het Rabobank NK Jeugdwielrennen. Tijdens dit evenement, georganiseerd door WCL Bergklimmers uit Stein in samenwerking met de gemeente Beek en Stichting Wielerpromotie Beek, strijden zoân duizend jeugdrenners om het Nederlands kampioenschap in hun categorie. Tijdens deze zondag vindt ook het Landelijk Jeugd Wielerfestijn (LJWF) in Beek plaats.

De wedstrijden worden verreden op een tweetal parcoursen. Het Rabobank parcours voert over de voor vele fietsers beruchte âAdsteegâ, terwijl het Tehava parcours door het centrum van Beek gaat. Om 9.15 uur zal wethouder Thijs van Es van de gemeente Beek, na het Wilhelmus gespeeld door Koninklijke Harmonie St. Caecilia uit Beek, het startschot geven voor de eerste wedstrijd.

Naast alle officiële wedstrijden, worden ook de nodige randactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Er zijn springkussens en er kan gevoetbald worden in een pannakooi. Ook is er een behendigheidsparcours op het grasveld aan de Gerbergastraat waar alle kinderen mogen laten zien hoe goed ze kunnen fietsen en er is een demonstratie van een BMX-fietser. In de pauze tussen de wedstrijden wordt op het kleine parkoers de Rabo Dikke Banden Race verreden, georganiseerd door het NJOY project van de gemeente Beek. Hier kan iedereen met een gewone fiets aan deelnemen.

Wethouder Thijs van Es: âEen Nederlands Kampioenschap organiseren doe je niet zomaar. Een jaar lang heeft de organisatie gewerkt aan het realiseren van deze dag, en het belooft een geweldig spektakel te worden voor jong en oud, wielrenners en niet-wielrenners. Dit grootse evenement is een mooie opwarmer voor het NK prof wielrennen dat in het weekend van 26 en 27 juni plaatsvindt in Beek, Stein en Meerssen.â

Meer informatie over het NK jeugd is te vinden op www.wclbergklimmers.nl.
Â