Ingezonden persbericht



---

12 mei 2010

Jazzconcert Deborah J. Carter in Nieuw Land op 13 juni

Lelystad - Op zondag 13 juni om 14.00 uur treedt vocaliste, componiste en arrangeur Deborah J. Carter op in Nieuw Land. Carter behoort tot de top van de Nederlandse jazzscene. Zij toert met haar eigen trio of als gaste bij diverse formaties variërend van solo pianist tot orkest. Ook geeft zij masterclasses over de hele wereld.

Deborah J. Carter werd geboren in de U.S.A. en groeide op in Hawaii en Japan. Zij geeft concerten op jazzfestivals en in jazzclubs, doet seminars, en verschijnt in radio en TV shows in Europa, en Azië. Stilistisch kan men haar plaatsen tussen eigentijdse jazz vocalistes als Deedee Bridgewater, Dianne Reeves en Carmen Lundy. Zij was met haar eigen groep te horen op de meeste jazzfestivals in Nederland, waaronder het North Sea Jazzfestival, het Goois Jazzfestival te Bussum, het Seabottom Festival te Lelystad, de Jazz-Driedaagse te Amersfoort, Jazz in Duketown in Den Bosch, etc.

Het concert in Nieuw Land isis bijzonder: te midden van de vaste tentoonstelling 'Op de grens van land en water' zal de succesvolle zangeres haar jazztalent laten zien en horen.

Entreekaartjes voor het concert kosten E12,50 en zijn vanaf 14 mei beschikbaar. Uw entreekaart geeft op 13 juni tevens toegang tot het museum. Reserveren kan via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl o.v.v. 'Concert Deborah J. Carter 13 juni 2010' of bel met onze receptie, tel. 0320 225900. Restaurant Nieuw Land organiseert vanaf 16.00 uur een afterparty met het muziektrio Henk en Henk. U kunt niet alleen gezellig naborrelen, maar ook gebruikmaken van een aantrekkelijk jazzmenu voor E 12,50. Reserveer voor het diner via tel. 0320- 225975.

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land op www.nieuwlanderfgoed.nl. Nieuw Land is onderdeel van Batavia, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.