PERSBERICHT
Hilversum, 12 juni

Omroep Llink nodigt Ghanese Friction uit voor optreden tijdens nabeschouwing Ghana-Servië Landelijk primeur van Friction's nieuwste nummer 'Oranje'

Het Llink-programma ATLAS staat zondag 13 juni helemaal in het teken van Ghana, vanwege de WK-wedstrijd Ghana-Servië. De Ghanese Friction is uitgenodigd om zijn Oranje-nummer live ten gehore te brengen, samen met de rapgroep BPM. ATLAS is zondag 13 juni om 18.15 uur te horen op Radio 1. Het programma wordt live uitgezonden vanuit het Tropenmuseum in Amsterdam en is ook toegankelijk voor publiek.

WK-single 'Oranje'
Begin juni heeft Friction zijn speciale WK-single 'Oranje' uitgebracht, en het swingende nummer staats sindsdien regelmatig in de aandacht. Behalve het nummer zelf, trekt ook de artiest extra aandacht; een Afrikaan met een nummer voor Nederland! Zelf vindt Friction het een logische keus; hij is weg van voetbal, gek op muziek en houdt van Nederland, dus een WK-nummer voor Oranje móest gewoon gemaakt worden. Samen met de Nederlandse rapgroep BPM brengt Friction de luisteraar in Nederlandse voetbalsferen met een Afrikaans tintje, de perfecte combinatie voor dit WK.

Unieke sound
Friction is geboren voor een leven in de muziek, dat is duidelijk. Op zijn vijftiende breekt hij in Ghana en omliggende landen door met zijn groep VIP, en in de jaren daarna maakt hij ook naam als solo-artiest. In 2006 werd Friction vanuit Afrika toegelaten aan de Rockacademie in Tilburg, en begint zijn muziekcarrière ook in Nederland. Hij staat inmiddels bekend om zijn unieke mix van reggae, urban en Afrikaanse muziek en met deze Oranje-single komt daar zijn liefde voor het Nederlands voetbal bij!