Ingezonden persbericht


SCHOTSE SPIEREN VOOR DUCHENNE HEROES.
SCOTFEST SPONSORT DUCHENNE HEROES TILBURG

Scotfest bestaat dit jaar 5 jaar, en dat is een lustrum. Om dit goed te vieren hebben we voor 13 juni een aantal superacts geboekt. Maar we staan dit jaar ook stil bij de kinderen met de ziekte van Duchenne. Deze kinderen hebben een spierziekte, waardoor ze meestal de leeftijd van 20 jaar niet halen. Het DOE team van Duchenne Heroes gaat in 7 dagen 700 km op de mountainbike van Luxemburg naar Nijmegen fietsen. Scotfest hoorde van deze actie en de organisatie besloot om dit team te gaan sponsoren. Elk jaar verkopen wij het Scotfest programmaboekje en dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar de kinderen Met de ziekte van Duchenne.
Bezoekers kunnen een bezoek brengen aan de stand van Duchenne, alwaar de fietsen klaarstaan om een virtuele fietstocht te maken. Daar is ook alle informatie omtrent de ziekte en wat we eraan kunnen doen.
Scotfest wil met haar 1ste lustrum extra aandacht vragen voor deze kinderen en zo een extra bedrag voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte te kunnen sponsoren.

Naast het goede doel hebben wij uiteraard een keur van andere zaken voor u in petto. Zo zal het historisch dorp wederom verrijzen en zal er een grote tent staan waar de kinderen gratis geschminkt kunnen worden. Daarnaast zijn er uiteraard weer de springkussens en is er voor het eerst een heuse speurtocht waar de kinderen spelenderwijs meer van Schotland en haar cultuur kunnen leren. Indien uw kleine "krachtpatser" wil meedoen met de highland games.... dat kan !!!! Wanneer hij/zij zich voor 13:00 inschrijft kan hij/zij meedoen aan een kleine competitie. Deze staat onder leiding van Wout Zijlstra ( de sterkste man van Nederland)

Ook de roofvogelshow, pipebands, schotse markt en dogfrisbee zullen dit jaar niet ontbreken. Wat wel nieuw is, is de Ceiligdh avond op de zaterdag 12 juni Dit is een traditioneel Schotse feestavond welke om 19:00 zal starten. De kaarten zijn slechts E 5,-- en te koop bij VVV Tilburg en via onze website

Voor een gratis dagje "Schotland in Tilburg" moet u zeker deze dag(gen) in het Reeshofpark aanwezig zijn.

Hopelijk tot 13 juni !

Voor meer informatie kijk op :
www.Scotfest.nl
www.2010.duchenneheroes.nl/Weblogs.aspx?selected=47 .

Scotfest zoekt nog steeds vrijwilligers voor het opbouwen draaien en afbreken van ons festival . Hiervoor krijg je een gezellige feestavond terug. Voor informatie en aanmelden mail je naar info@scotfest.nl


---- --