Landschap Noord-Holland


Heiloo, 1 juni 2010

Cultuur dichtbij bekijken met een deskundige gids

Linnaeus was here!
Op zondag 13 juni van 9.00 tot 10.30 gaan wij graag met u op stap, lekker naar buiten! We zien elkaar op de parkeerplaats van Speeltuin Linnaeushof aan de Glipperweg 4C op de grens van Heemstede en Bennebroek. In het bos vertellen u over de historie van landgoed De Overplaats.

De gids van Landschap Noord-Holland neemt u namelijk mee naar de voormalige werkplaats van Carolus Linnaeus, de restanten van het amfitheater en laat u de herstelde zichtas naar het tegenover gelegen Hartenkamp zien. Maar er is meer. Veel meer. En u bent uitgenodigd! Meld u snel aan, want vol is vol. Aanmelden is noodzakelijk en kan op tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermeers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50.

Leyduin in vol ornaat
Landgoed Leyduin is een parel uit vervlogen tijden. Al wandelend tussen de manshoge bomen, de tikkende spechten en herten kun je het je voorstellen: vroeger woonden hier de rijke adellieden en liepen de dames hier met hoepelrokken en parasolletjes door de bossen. De rijke historie moet blijven. Daarom is Landschap Noord-Holland gestart met een grootschalig project om de cultuurhistorische elementen te behouden of in goede staat terug te brengen. Deze excursie over landgoed Leyduin is aantrekkelijk voor natuur- en cultuurliefhebbers. Dus neem uw liefste tante of buurman op zondag 20 juni om 9.00 tot 10.30 uur zeker mee. Aanmelden is noodzakelijk en kan op tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kn kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl

Foto: de bonte specht heeft een voorkeur voor hoge oude bomen door Piet van Breugel

Noot voor redacties