Ingezonden persbericht


AZIZ HULT MUSEUM IN GOUD
()

Modevormgever/kunstenaar AZIZ zal het museum Catharijneconvent in GOUD hullen. Meer dan zes maanden (13 juni 2010 - 6 januari 2011) lang speelt het begeerlijke edelmetaal een hoofdrol in het museum. AZIZ heeft gezorgd voor een spannende confrontatie tussen de geschiedenis en het hedendaagse goud.

Al eeuwenlang benadrukt goud de waarde, het belang of de status van een persoon of een voorwerp. In de tentoonstelling GOUD staat het meest begeerde metaal dat de mensheid kent op een bijzondere manier centraal. Het museum heeft kunstenaar en vormgever AZIZ als art director en curator gevraagd om zijn visie op goud te geven. Met zijn artistieke associaties heeft AZIZ een tentoonstelling samengesteld die de gouden collectie van Museum Catharijneconvent op verrassende wijze combineert en confronteert met oude, moderne en hedendaagse bruiklenen uit binnen- en buitenland.

Door middel van diverse thema's wordt men geleid door de wereld van goud, zoals het thema Verhaal.Hier plaatst AZIZ de gouden bijbel naast ons hedendaagse heilige boek, de Macbook.Gouden kronen, helmen en mijters beschermen tegen krachten van buitenaf en de gezichtscrème van La Prairie,waar goud is in verwerkt en beschermt tegen het ouder worden, komen in het thema beschermen tegen over elkaar. In het thema logo komen gouden kruizen naast hedendaagse gouden logo's, van o.a. CHANEL

Gastconservator AZIZ
Met name de laatste jaren creëert AZIZ performances en installaties in museu en theaters. In nauwe samenwerking met performanceartiesten. Ter gelegenheid van de viering van Het Verdrag van Rome presenteerde AZIZ een live performance installatie en modeshow in de Ridderzaal. Recentelijke performances waren onder andere te zien in het van Gogh Museum, het Centraal Museum en het Guggenheim in New York. In 2007 verleende de stad Amsterdam hem de Kunstprijs toe.


---


Noot voor redacties
NOOT VOOR REDACTIE,

Ingezonden persbericht