Ingezonden persbericht


Agendatip provincie Antwerpen

Ik geef je een roosje, m'n roosje

Zondag 13 juni 2010 - 11u tot 17u30 ­ Rozentuin Rivierenhof Deurne

()

Rozenfeest reeds aan 12e editie toe.
Het jaarlijks Rozenfeest in de rozentuin van het Deurnese Rivierenhof is een waar feest voor de rozenliefhebber en de ganse familie. Tijdens de 12e editie worden opnieuw alle zintuigen van de bezoekers geprikkeld en verwend: geuren en kleuren, klanken en smaken komen aan bod langs een zinnenstrelende route vol gezinsvriendelijke activiteiten. Daarnaast wordt er omstreeks 11u ook een nieuwe roos boven het doopvont gehouden. De blauwe roos 'Minerva' werd gecreëerd door rozenwinner Martin Vissers en de opbrengst van de verkoop gaat naar een goed doel.

De rozentuin van het Rivierenhof telt ongeveer 8300 rozen in 320 verschillende variëteiten. Dankzij haar bezielers heeft de provincie Antwerpen deze rozentuin op de wereldkaart kunnen zetten. Kom hem ontdekken in volle pracht. Wedden dat je daarna neuriet: 'Ik geef je een roosje, m'n roosje ..'?

Doorlopend programma per locatie:

In de Rozentuin:
9000 m2 geurende rozen in mooie bloei, infostand over het veredelen van rozen, stand met tips en goede raad over kweken van rozen, kunstenaars die rond het thema rozen werken, live muziek, versnaperingen, enz. Bezoekers met een rozenvoornaam krijgen een bijzondere attentie (tussen 14u en 16u zolang de voorraad strekt). Om 11u wordt de nieuwe roos 'Minerva' gedoopt.

Centrale dreef:
Sfeervolle planten- en decoratiemarkt, muziek.

De kunstroute en 'Deurne draait door' trekken een spoor van vermaak door het Rivierenhof: een grote windmolen in de kasteelvijver, windmolens in miniversie voor de bezoekers, allerlei workshops, optredens, kunstenaars- en verenigingsmarkt, enz. Zilvermuseum Sterckshof:
Het provinciaal Zilvermuseum is gratis toegankelijk tijdens het Rozenfeest, en opent reeds om 10u. Er zijn gratis rondleidingen doorheen de tentoonstelling over de zilverfirma Delheid om 11u, om 14u en om 15u30. Lies Martens, gekend van tv, geeft demonstraties bloemschikken van 13u30 tot 17u.

Praktische info
wanneer:
Zondag 13 juni 2010 doorlopend van 11u tot 17u30

waar:
Rozentuin, gelegen aan de centrale parkweg van het Rivierenhof, Turnhoutsebaan in 2100 Deurne, alsook de centrale dreef zelf Het provinciaal Zilvermuseum Sterckshof, Hooftvunderlei 160 in 2100 Deurne;

kostprijs:
Gratis toegang

Bijzondere attentie:
Iedereen die officieel kan aantonen een voornaam te hebben die naar rozen verwijst, krijgt tussen 14u en 16u een aangename verrassing aangeboden (zolang de voorraad strekt !!). Alle Rosa's, Rozemiekes of Rosalindes, welkom!

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Rik Röttger, sp.a
tel. 03 - 240 52 58