Ingezonden persbericht


centrum voor hedendaagse kunst venray

PERSBERICHT 271 woorden, incl. titel

Venray (NL), 16 april 2010

DIRK CLAESSEN - sculpturen
Odapark Venray
13 juni t/m 12 september 2010

In Odapark, centrum voor hedendaagse kunst Venray, is vanaf 13 juni een solo-expositie van Dirk Claessen te bezichtigen. Odapark heeft hem de ruimte gegeven om pas op het laatste moment bekend te maken wat hij precies gaat exposeren. Dat het een indrukwekkende tentoonstelling gaat worden, is een ding wat zeker is. De hyperrealistische afgietsels en reconstructies van biologische en zoölogische objecten die de Belgische Dirk Claessen doorgaans maakt, zijn reeds in vele musea te bezichtigen.

Dirk Claesen is als meester in de beeldhouwkunst afgestudeerd aan het nationaal hoger instituut voor kunstonderwijs te Antwerpen. Door zijn interesse in biologie en zoölogische anatomie werkte hij enkele jaren als freelance beeldhouwer-modelmaker voor taxidermisten en natuurhistorische musea in binnen- en buitenland. Het afgieten van een neushoorn bij een Luikse taxidermist bracht hem op het idee hiervan een fulltime beroep te maken. Vijftien jaar later kan Claessen terugkijken op een rijk oeuvre van talloze uiteenlopende producties, die hem internationale faam brachten.

Dirk Claesen is de derde kunstenaar die Odapark, centrum voor hedendaagse kunst in Venray, dit jaar presenteert aan het publiek door middel van een solo-expositie. In 2010 presenteert Odapark, vijf unieke tentoonstellingen met een narratief karakter. De verschillende tentoonstellingen zijn zoals u het van het Odapark gewend bent: gericht op de realiteit en het spiegelen daarvan. Scherp, humoristich en beeldend.

Meer informatie over de kunstenaar: www.zephyr-wellen.be

Odapark
Merseloseweg 117
Venray

+31 (0)478 - 513690
info@odapark.nl
www.odapark.nl
openingstijden: di - zo 11:00 - 17:00

Lopende tentoonstelling t/m 30 mei:
Marie Hendriks - NO DREAMS NO SCREAMS