Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 28 mei 2010

Vaarexcursie prachtige planten waterkant Landsmeer

De gids van het Ilperveld neemt u op 13 en 20 juni van 13.30 tot 15.30 uur graag weer mee op z'n rondvaart. Dit keer een echte zomerse rondvaart waarbij u vele planten langs de waterkant kunt bewonderen. Op het braamstuk laat de gids u de kleine bloemen van de zonnedauw zien. Gaat u mee met Landschap Noord-Holland?

Het moerasvergeet-me-nietje bijvoorbeeld is helder blauw en de langgerekte kattestaarten kunnen wel tot 1 meter hoog worden. Ze hebben een in en in paarse kleur. Misschien ziet u nog een enkele grutto, de meesten eten zich al vol op de Waddenzee en bereiden zich voor op hun terugtocht naar Afrika. De rietvogels kunt u zeker zien zoals de rietzanger, de blauwborst en de karekiet (misschien legt de koekoek wel een ei in zijn nestje).

Zin om mee te varen? Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 9,50 per persoon, Beschermers betalen ¤ 6,50. Kinderen tot 12 jaar ¤ 4,50. Terplekke aanmelden is mogelijk, mits er plek 'over' is. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding.

U vindt het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving vindt u op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden.