Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 3 juni 2010

11e editie ZomerZondagen, de leukste vakantiedagen in Rotterdam! Vanaf zondag 13 juni wordt Het Park bij de Euromast tijdens vijf ZomerZondagen the place to be met warmbloedige muziek, verrassend theater en workshops voor kids.

Blootsvoets in het park

Dit jaar kan iedereen vanaf 13 juni weer vijf zondagen dansen in het gras. Op de Hammondsound van de Gentse Edifiers bijvoorbeeld of bij de opzwepende gipsy muziek van Kalio Gayo. Ook in juli is het festival nog twee zondagen te bezoeken met concerten van festivalband Hotel en de aanstekelijke mix van Cuban soul en Bombay boogie door Bongomatik, waarin de top van de nederjazz, polderpop en lage-landen-latin incognito optreedt. Andere grote namen: bandeonist Victor Hugo Villena van o.a. Gotan Project, Jan Rot die door hem hertaalde liedjes van beroemde singer-songwriters brengt en de Rotterdamse Marjolein Meijers.

Ridders en ritmes
Traditiegetrouw is er voor iedereen van alle leeftijden theater uit binnen- en buitenland waarbij Het Park als decor dient. Dit jaar speelt het Vlaamse FroeFroe de première van Kammelot, een ridderavontuur aan het hof van koning Arthur, en de Argentijn Diego Stirman opent de Doos van Pandora met verfijnd poppentheater. Van Rotterdamse bodem is Theater Maatwerk; zij spelen hun nieuwe voorstelling La Bateria de Maria die gemaakt is met ex-Dogtroep muzikant Tommie Freke.

Voor de kinderen is er als altijd een uitgebreid programma. Percussionist Anthony Lobato leert hen elke middag een nieuw zuidelijk ritme spelen. Onder leiding van de juffen Klieder en Klodder kunnen ze recyclemateriaal omtoveren tot kunstwerkjes of zich pimpen tot artiest. Voorafgaand aan de ZomerZondagen trekt het festival bovendien de wijken in om alle kids met optredens warm te maken voor de muziek- en knutselworkshops.

Nominatie Gouden Grasspriet 2010

De ZomerZondagen zijn door uitgaansmagazine NL10 genomineerd voor de Gouden Grasspriet 2010. Deze nieuwe prijs is in het leven geroepen voor het leukste kleinschalige zomerfestival. Het publiek bepaalt wie de Gouden Grasspriet in september krijgt. Stemmen op De ZomerZondagen (of een ander kleinschalig festival) kan via www.goudengrasspriet.nl.

Praktische informatie
Waar?
De ZomerZondagen spelen zich af in Het Park bij de Rotterdamse Euromast, het podium staat op het veld tegenover het witte Koetshuis. Wanneer?
13 - 20 - 27 juni - 11 - 18 juli, 14.00 - 18.00 uur (4 juli vervalt ivm Grand Départ) Gratis toegankelijk.
Uitgebreide programma-informatie op de website : www.zomerzondagen.nl

/////EINDE PERSBERICHT/////


Noot voor redacties


De ZomerZondagen zijn een initiatief van de Stichting Vrienden van het Park. Deze stichting kwam in 1999 met het idee het door landschapsarchitect Zocher ontworpen park nieuw leven in te blazen met culturele activiteiten; meer mensen vinden op deze manier de weg naar dit mooiste stukje Rotterdams groen.

ZomerZondagen is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl

De ZOMERZONDAGEN worden financieel mogelijk gemaakt door Stichting Rotterdam Festivals, Deelgemeente Rotterdam Centrum, van Ommeren de Voogt Stichting, Van Leeuwen van Lignac Stichting, Stichting Bevordering van Volkskracht, Elise Mathilde Fonds, Music Matters, North Sea Round Town, Euromast BV, Het Heerenhuys.