Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.05 uur

Utrecht , 13-06-2010

Man steekt schutting in brand

NIEUWEGEIN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 74-jarige man uit Nieuwegein aangehouden omdat hij een schutting in brand had gestoken.

Omstreeks 00. 35 uur kreeg de politie een melding dat buurtbewoners aan de Zeisterveste een man hadden aangehouden die een schutting in brand had gestoken. De man had gedreigd brand te stichten in een feesttent die buiten in een tuin stond en waar feest werd gehouden. De buurtbewoners hadden de man naar buiten gewerkt, maar even later zagen zij dat de schutting in brand stond. Ze blusten de brand zelf met een tuinslang. Vervolgens gingen ze op zoek naar de man en vonden hem onder een auto met een fles brandbare vloeistof. De politie kwam ter plaatse, hield de man aan en sloot hem in voor verhoor.

Fietser gewond na verkeersongeval

LOPIK- Een 67-jarige man uit Benschop is vrijdagmiddag gewond geraakt toen hij werd ingehaald door een auto met aanhanger.

Omstreeks 15.35 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval aan de Oranje-Naussaustraat. Een fietser fietste vermoedelijk aan de rechtkant van de weg toen hij werd ingehaald door een auto met daarachter een aanhanger van meer dan 6 meter lang. De aanhanger kwam zo dichtbij de fietser dat deze viel en vermoedelijk met zijn hoofd op het trottoir viel. De man werd naar het ziekenhuis gebracht met een hoofdwond. De politie doet onderzoek.

Twee mannen aangehouden voor vernieling

NIEUWEGEIN- De politie heeft vrijdagavond twee mannen aangehouden voor vernieling.

Omstreeks 23.35 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen zich verzetten bij een aanhouding door medewerkers van Connexxion. Ze hadden een prullenbak vernield bij een tramhalte aan de Symfonielaan. Ter plaatse bleek alles onder controle. De politie nam de twee mannen, 19 en 21 jaar uit Nieuwegein, mee naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vier jongens aangehouden voor vernieling autos

IJSSELSTEIN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier jongens aangehouden voor het vernielen van autos.

Omstreeks 02.45 uur kreeg de politie een melding dat jongens aan de Poortdijk over autos liepen en deze zouden vernielen. De politie kwam ter plaatse en zag vier jongens lopen die aan het signalement voldeden. De jongens, in de leeftijd van 16-18 jaar werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De ouders zijn in kennis gesteld. Er is tenminste een spiegel van een auto vernield.

Hennepkwekerij ontmanteld

VIANEN- De politie heeft vrijdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld.

Na onderzoek van de recherche heeft de politie vrijdagmiddag een hennepkwekerij aan de Sportlaan ontmanteld. Er werden 510 planten in beslag genomen en vernietigd. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser verongelukt

LOPIK- Op zaterdag verongelukte een fietser.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding dat een fietser was verongelukt op de Lekdijk Oost. Een 83-jarige man uit Utrecht fietste over de Lekdijk Oost. Door onbekende oorzaak kwam hij ten val. Op dat moment reed net een motor langs. De fietser kwam met zijn hoofd tegen de treeplank van de motor aan en raakte ernstig gewond en overleed kort hierna. De 51-jarige motorrijder uit Leusden raakte niet gewond. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Drie mannen zonder reden geslagen

NIEUWEGEIN- Zondagmorgen zijn drie mannen zonder reden geslagen door een groep andere jongens.

Omstreeks 05.10 uur kreeg de politie een melding dat drie mannen aan het Hollandse jaagpad klappen hadden gekregen van een groep andere jongens. De politie kwam ter plaatse en trof twee mannen en een vrouw aan. Een derde man kwam even later aanlopen. De mannen en de vrouw kwamen uit de richting van IJsselstein fietsen toen ze een auto stil zagen staan met een aantal mannen daarin. De mannen stapten uit de auto en trokken de drie andere mannen, twee van 20 jaar en een van 19 jaar uit Nieuwegein, van hun fiets en sloegen ze zonder enige reden in elkaar. De vrouw was niet geslagen, maar was wel getuige. De mannen hadden schrammen, blauwe plekken en waren doorweekt omdat ze in een sloot terecht waren gekomen. De auto was weggereden in de richting van de Mc Donalds in IJsselstein.

De politie ging op zoek naar de auto en zag deze rijden op de Weg de Verenigde Naties. Agenten gaven het voertuig een stopteken en de zes inzittenden, in de leeftijd van 18-22 jaar uit IJsselstein, werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Vrouw en meisje gewond na ongeval met bromfiets

IJSSELSTEIN- Een vrouw en een meisje zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een ongeval met een bromfiets.

Omstreeks 00.55 uur kreeg de politie een melding van een ongeval met een bromfiets. De twee reden op een bromfiets over de Zomerdijk richting de Utrechtseweg. Een getuige zag dat de twee opeens over de kop vlogen. Beiden liepen een hersenschudding op en hadden last van hun nek. De vrouw en het meisje werden met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk.