Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht, 13-06-2010

Rijden onder invloed

VEENENDAAL- Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 03.45 uur werd de 32-jarige man uit Scherpenzeel op de Nieuweweg noord gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 680 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Vernieler aangehouden

RENSWOUDE- Op vrijdagavond werd een vernieler aangehouden. Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie de melding dat een ruit vernield was van een woning aan de Taets van Amerongenweg. De politie kwam ter plaatse en de vernieler, een 23-jarige buurtbewoner, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Waarom de man tot deze daad kwam is nog onbekend.

Geschopt en geslagen

RHENEN- Op vrijdagavond raakten twee jongens gewond nadat ze klappen hadden gekregen.

Omstreeks 23.00 uur liepen twee jongens van 17 uit Rhenen over de Grebbeweg met hun bromfiets aan de hand. Op een gegeven moment kwamen twee jongens op hen aflopen en maakten rare opmerkingen. Vanuit de Zwarteweg kwamen plotseling nogeens10 jongens op de twee jongens afrennen. De twaalf jongens begonnen het duo nu te slaan en te schoppen en kort hierop verdween de groep. De jongens liepen verschillende schaafwonden op en moesten zich onder doktersbehandeling laten stellen.

De politie is op zoek van naar de jongens van 16 tot 20 jaar met een licht getint uiterlijk. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844, district Heuvelrug.