Politie Drenthe

Zondag 13 juni 2010

Provincie Drenthe, 13-06-2010

Automobiliste overleden na eenzijdig ongeval

ANLOO Vrijdagavond is een 60-jarige automobiliste uit Stadskanaal op de Schipborgerweg tegen een boom gebotst. De vrouw reed in een personenauto in de richting van Anloo en kwam uit de richting van Schipborg. De automobiliste miste een bocht en verloor de macht over het stuur. Na correctie botste de auto in de rechter berm tegen een boom. De vrouw raakte zwaar gewond en werd per ambulance overgebracht naar het UMC te Groningen. In de nacht van zaterdag op zondag is de vrouw in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

Aangehouden voor mishandeling

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 32-jarige man uit Assen aangehouden voor mishandeling op de Brinkstraat. Op de brinkstraat had een opstootje plaatsgevonden en dit werd gesust door agenten. De 32-jarige man vond het nodig om zich met de kwestie te bemoeien. Een 22-jarige man uit Assen duwde de 32-jarige man weg en hij kreeg vervolgens een kopstoot. De 32-jarige man uit Assen werd vervolgens aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Aangehouden voor openbare dronkenschap

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 22-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor openbare dronkenschap op de Grote Kerkstraat. Agenten werden op de Van Echtenstraat aangesproken door een taxichauffeur. Hij had een onder invloed van alcohol verkerende klant, die niet wilde betalen. Agenten gingen met de man in gesprek en de taxichauffeur kreeg vervolgens zijn geld. Hierop wilden de agenten hun weg vervolgen. De onder invloed van alcohol verkerende man schold de agenten vervolgens uit. Nadat hij hierop was aangesproken, wilde de man vervolgens niet weggaan. Na meerdere vorderingen, wilden de agenten de man vervolgens aanhouden voor openbare dronkenschap. De man zette het op een lopen en kon op de Grote Kerkstraat worden aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Overlast jeugd

HOOGEVEEN Zaterdagavond kreeg de politie een melding binnen dat er overlast werd veroorzaak door jeugd bij een school aan de Booyenverlaat. Ter plekke troffen agenten vier jongeren uit Hoogeveen aan, waarvan er drie alcohol nuttigden. De drie mannen uit Hoogeveen (19, 19 en 20 jaar oud) kregen daarvoor een proces-verbaal.

Aangehouden voor rijden onder invloed alcohol

BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige automobilist uit Beilen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol op de Brunsting. De automobilist was ter controle aan de kant van de weg gezet en hij moest een blaastest ondergaan. De man bleek te hebben gedronken en werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde de man 375 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na vechtpartij

EMMEN De politie heeft zaterdagavond een 43-jarige man uit Emmen aangehouden in een woning aan de Ekselerbrink. Eerder op de avond had de man ruzie gekregen met een 49-jarige man uit Emmen. Tijdens deze ruzie had de 43-jarige man de 49-jarige man geslagen met een stok en/ of knuppel. Toen de politie ter plaatse kwam, was de dader er vandoor gegaan en zat het slachtoffer gewond aan zijn hoofd in een portiek van een woning aan de Ekselerbrink. Het slachtoffer werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie ging vervolgens op zoek naar de dader en wist de 43-jarige man later op de avond aan te houden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Onderzoek moet uitwijzen wat de aanleiding is geweest van deze vechtpartij.

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

EMMEN De politie heeft zaterdagmiddag een 25-jarige man uit Emmen aangehouden voor winkeldiefstal uit een warenhuis gelegen aan het Mondriaanplein. De man had uit een warenhuis een spijkerbroek en een korte broek weggenomen. Hij werd betrapt doordat de detectiepoortjes bij de uitgang van de winkel waren afgegaan. De werd door agenten aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN De politie heeft zaterdagmiddag een 31-jarige man uit Emmen aangehouden voor winkeldiefstal uit een supermarkt gelegen aan de Wilhelminastraat. De man had een stuk vlees weggenomen uit de supermarkt en werd daarop aangesproken nadat hij de kassa had gepasseerd. Op het politiebureau werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Fietser gewond na aanrijding

ZUIDWOLDE Zaterdagochtend heeft op de Meppelerweg een aanrijding tussen een 62-jarige fietser uit Meppel en een 43-jarige automobiliste uit Zuidwolde plaatsgevonden. De automobiliste verleende geen voorrang aan de fietser en de man botste vervolgens tegen de linker voordeur van de automobiliste. De man kwam ten val en liep een hoofdwond op. De man werd per ambulance naar het Bethesdaziekenhuis vervoerd.

Aanrijding tussen motor en een snorfiets

KLAZIENAVEEN Zaterdagochtend heeft op het Van Echtenskanaal een aanrijding plaatsgevonden tussen een snorfietser (77-jarige man uit Zandpol) en een motorrijder (69-jarige man uit Klazienaveen). De snorfietser reed op een fietspad in de richting van Klazienaveen en via een invoegstrook voor bromfietsen wilde de man de rijbaan oprijden om de weg over te steken. Hij liet een auto voorgaan, maar achter de auto reed de 69-jarige motorrijder. De motorrijder probeerde de man nog te ontwijken, maar dit lukte niet meer. De man op snorfiets raakte door de aanrijding gewond aan zijn voet en moest per ambulance overgebracht worden naar het Scheperziekenhuis. De motorrijder raakte niet gewond.

Aangehouden na openlijke geweldpleging

BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man uit Hoogezand en een 23-jarige man uit Sappemeer aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen personen. De politie had een melding gekregen dat er ruzie was bij een discotheek. In de omgeving van de discotheek troffen agenten een 17-jarige jongen uit Beilen aan. Hij verklaarde tegenover de agenten dat hij was mishandeld door een groepje jongens. De jongen was gewond aan zijn gezicht. Na een zoektocht wisten agenten de verdachten op te sporen. Ze reden in een auto over de N33. Nadat ze aan de kant van de weg waren gezet, werden ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze werden ingesloten.

Duo bekeurd voor baldadigheid

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag proces-verbaal opgemaakt tegen een 16-jarige jongen uit Meppel en een 16-jarige jongen uit Almelo voor baldadigheid. Het duo werd door agenten betrapt toen zij ieder een stoeptegel tegen een billboard langs de Blankenstein gooiden. Ze renden vervolgens richting een canvas spandoek, dat aan een gebouw was bevestigd. Dit spandoek werd door hen losgemaakt en werd meegenomen. De jongens werden even later in de kraag gevat. Ze moesten het spandoek keurig terughangen en hun gegevens opgeven voor de schade aan het billboard. Tegen de jongens werd verder proces-verbaal opgemaakt voor baldadigheid.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.