Politie Groningen

Zondag 13 juni 2010

Zondag 13 juni 2010, 13-06-2010

Fietsster gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN Een 13-jarige meisje uit Groningen is zaterdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval in haar woonplaats. De Groningse fietste vanuit de Bedumerweg richting de Ebbingestraat en kreeg geen voorrang van een 21-jarige automobilist uit Stedum. Die kwam net vanuit de Roodeweg gereden en wilde afslaan naar de Bedumerweg. Het meisje viel door de aanrijding via de motorkap op het wegdek. Ze is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Automobiliste probeert voetganger omver te rijden

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een incident waarbij zaterdagnacht een onbekende automobiliste vermoedelijk bewust op een voetganger is ingereden. De 29-jarige inwoner van Groningen liep met zijn fiets aan de hand door de Zwanestraat en merkte dat een auto achter hem reed. Hoewel de Stadjer aan de kant stapte, stuurde de automobiliste richting de voetganger. Een passagier stapte daarna uit het voertuig en gaf het slachtoffer een aantal klappen. De bestuurster reed over de fiets van de man heen. Vervolgens ging de auto er vandoor richting de Grote Markt. De Groninger doet aangifte. Enkele personen die getuige waren van het incident hebben een verklaring afgelegd.

Aanhoudingen na huiselijk geweld

KOLHAM/NOORDHORN De politie heeft zaterdag in Kolham en Noordhorn op moeten treden naar aanleiding van huiselijk geweld. In Kolham werd een 33-jarige man uit Assen aangehouden nadat hij zijn voormalige partner had mishandeld. In een woning in Noordhorn werd een 36-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Hij had onenigheid gehad met zijn ex-familie. Daarbij zou hij diverse goederen hebben vernield. De Stadjer gedroeg zich agressief bij zijn aanhouding en is geboeid naar het cellencomplex gebracht.

Onderzoek naar uitgebrande autos

MUSSELKANAAL De politie doet onderzoek naar de oorzaak van twee autobranden in Musselkanaal. Zaterdagnacht rond 2.20 uur kregen brandweer en politie een melding van een autobrand aan de Hanne Bruininghstraat. Niet veel later werd duidelijk dat ook een auto die even verderop geparkeerd stond in brand stond. Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd geraakt.

Gewonden bij kopstaartbotsing

STADSKANAAL Vijf personen zijn zaterdagmiddag gewond geraakt bij een kopstaartbotsing op de Poststraat in Stadskanaal. Een automobilist (gegevens onbekend tijdens publicatie) wilde afslaan naar een parkeerterrein. Twee autos daarachter konden nog remmen, maar een derde auto reed tegen de achterkant van zijn voorliggers. Hierdoor schoven de autos tegen elkaar. Vijf personen zijn voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Onder hen zijn twee kinderen uit Veendam (8 en 9 jaar) die bij hun ouders in het voertuig zaten. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Politie controleert weggebruikers op alcohol

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft zaterdag gedurende de dag en nacht op verschillende plaatsen in de provincie alcoholcontroles uitgevoerd.

Winschoten - Rondom de Wilhelminasingel in Winschoten werden 30 bestuurders gecontroleerd. Niet één bestuurder was onder invloed van alcohol.

Vlagtwedde - Anders was het bij een controle in de Wilhelminastraat in Vlagtwedde. Daar moesten 150 personen een blaastest doen. Een 59-jarige automobilist uit Onstwedde reed om de verkeerscontrole heen en werd even verderop langs de kant van de weg gezet. Hij had teveel alcohol gedronken. In zijn bloed zat 1,35 promille alcohol. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Delfzijl e.o. - In de omgeving van Delfzijl en Appingedam werden 724 bestuurders gecontroleerd. Hier bleken drie bestuurders teveel alcohol te hebben gehad. De hoogste waarde was één promille.

Assen - De Groningse politie heeft zaterdagnacht bij een tankstation langs de A28 bij Assen een 36-jarige automobilist uit Assen aangehouden. De politie kreeg een melding dat de man met een lage snelheid over de snelweg bij Haren reed. Nabij Assen kreeg de bestuurder een stopteken. De Drent deed alsof hij achter de politieauto aanreed naar een afrit, maar op het laatste moment stuurde hij toch weer naar de A28. Even later zette hij zijn voertuig toch langs de kant. De verdachte had bijna 1,3 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zaterdag op diverse plaatsen op snelheid.

* Appingedam, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1183, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Oldekerk, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 791, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.