Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontrole

Altforst, Beneden-Leeuwen, 13-06-2010 o Zaterdagavond en nacht tussen 19.00 en 02.00 uur hield de politie twee alcoholcontroles in Altforst en Beneden-Leeuwen. Van de in totaal 194 passerende bestuurders die meewerkten aan de controle bleken twee personen teveel alcohol te hebben gedronken.

De controlerende politieagenten stonden opgesteld langs de rotonde bij de Dijkgraaf de Leeuwweg en de Veesteeg in Altforst. Daar vroegen zij onder andere aan een bestuurder van een passerende snorfiets om mee te werken aan de blaastest. Deze persoon blies een resultaat van de ademanalysetest van 675 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l). Het rijbewijs van deze bestuurder, een 60-jarige man uit Alphen, is ingevorderd en er is proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod opgelegd van 7 uur.

Geen geldig rijbewijs
Net na middernacht, tussen 00.15 en 02.00 uur controleerden de agenten het passerende verkeer op alcohol nabij de Prins Willem Alexanderbrug in Beneden-Leeuwen. Daar werkten 111 bestuurders mee aan de blaastesten en blies één bestuurder een testresultaat van 700 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l). Ook bleek deze bestuurder, een 29-jarige man uit Nijmegen, geen geldig rijbewijs te bezitten. Hiervan is proces verbaal opgemaakt om naar de officier van justitie te sturen. (13)

Laatst gewijzigd 13-06-2010 12:51 | © Regio Gelderland-Zuid |