Politie Zaanstreek-waterland

20-jarige Purmerender ernstig mishandeld

Purmerend, 13-06-2010 o De politie heeft zondagochtend een 19-jarige man uit Zwaag aangehouden omdat hij een 20-jarig Purmerender zou hebben mishandeld.

Rond 04.00 uur ontstond er een ruzie tussen twee groepen jongeren nabij uitgaansgelegenheid P3 aan de Purmersteenweg in Purmerend. Hierbij werd de 20-jarige man dusdanig hard in zijn gezicht geslagen dat hij op de grond viel en bewusteloos bleef liggen. De agenten die het slachtoffer te hulp schoten werden vervolgens belaagd door de groep jongeren. De situatie liep dusdanig uit de hand dat agenten hun wapenstok moesten gebruiken om de groep op afstand te houden. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij in kritieke toestand is opgenomen. De 19-jarige verdachte is ingesloten op het politiebureau. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Getuigen oproep:
Ben jij in de nacht van zaterdag op zondag naar het feest in de P3 geweest en ben jij getuigen geweest van de aanleiding van deze vechtpartij? Of heb je de vechtpartij zien gebeuren? Bel dan met de politie op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).